Το καλοκαίρι τελειώνει και μαζί του το σήριαλ “Ιδιώτης στην Αποκομιδή”

Επανυποβολή αλλά και συναίνεση για ακύρωση. Καταγγελίες αλλά και ευκαιρία για ηρωϊκή έξοδο… Θα αναλάβει ή όχι ιδιώτης την αποκομιδή των 2/3 του Δήμου Δίου-Ολύμπου;

Οι τόνοι έπεσαν, οι καταγγελίες έδωσαν τη θέση τους σε εκκλήσεις για συνεργασία υπέρ του κοινού καλού και σε μια ατμόσφαιρα αυγουστιάτικης σύγκλισης απόψεων και ομοψυχίας, λίγο έλειψε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο να αναφωνήσουν όλοι μαζί “γιατί να μας χωρίζει ένας διαγωνισμός; ας πάει στα κομμάτια να ζήσουμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα…”

Μετά την ερώτηση του συμβούλου του “Συνδυασμού Ευθύνης” και πρώην αντιδημάρχου Καθαριότητας, Βασίλη Βροχαρίδη, για προ ημερησίας ενημέρωση σχετικά με την προκαταρκτική έρευνα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης, τη σχετική με το διαγωνισμό ανάθεσης σε ιδιώτη της αποκομιδής στα 2/3 του Δήμου, ο δήμαρχος βρήκε την ευκαιρία και την αξιοποίησε στο έπακρο. Ο κος Βροχαρίδης πρότεινε μάλιστα να ακυρωθεί ο διαγωνισμός, αφού πλέον ο ιδιώτης είναι ασύμφορη επιλογή, διευκρινίζοντας ότι αν αυτό συμβεί θα γίνει αποδεκτό χωρίς ρεβανσισμούς, αλλά με την ομοψυχία που επιβάλλει το κοινό καλό. Όσον αφορά την ίδια την έρευνα ο κος Δημόπουλος φάνηκε να ενδιαφέρεται να διορθώσει μόνο ότι η έρευνα δεν είναι προανάκριση, αλλά προκαταρκτική, και στη συνέχεια -προς έκπληξη όλων- άρχισε να απαριθμεί “τα στραβά” της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί, στην ουσία να αποδέχεται όσα η αντιπολίτευση επεσήμανε τους τελευταίους επτά μήνες. Κατά …γενική ομολογία, δεν υπάρχει πλέον ισχυρό συμφέρον να εμμείνει κάποιος στο διαγωνισμό και γιατί η απαιτητική καλοκαιρινή περίοδος ολοκληρώνεται οσονούπω και το κόστος του ιδιώτη είναι δυσανάλογο με τις ανάγκες της περιόδου μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Από την πλευρά του ο κος Βροχαρίδης, σε δευτερολογία του, ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν αυτός ο ανώνυμος αποστολέας του φακέλου που κινητοποίησε τον εισαγγελέα. Ακολούθησαν τοποθετήσεις συμβούλων και ..επανατοποθετήσεις, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κος Γαλάνης, φάνηκε να ξεχνά τον κανονισμό και η μόνη έκπληκτη φάνηκε να είναι η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Κατερίνα Κουρίτα, που μάλλον δεν πίστευε στ΄ αυτιά της!!! (video)

Όπως επίσης ενημέρωσε ο δήμαρχος, το Φύλλο Ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το φάκελο του διαγωνισμού, περιέχει αρκετές αναιτιολόγητες επιλογές και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία διορθώσεων και συμπληρώσεων, ώστε αυτός να επανυποβληθεί. Αναιτιολόγητη πχ είναι η επιλογή οχημάτων Euro5, δεν είχε περιγραφεί επαρκώς η παλαιότητα των οχημάτων του Δήμου, υπήρξε σύγχυση με τον αριθμό των εργαζομένων στην αποκομιδή ειδικά και την καθαριότητα γενικότερα, κτλ. Διαφάνηκε πάντως ότι παρά τη διαδικασία επανυποβολής που είναι ήδη σε εξέλιξη, η διοίκηση αναζητά τρόπο …ηρωικής εξόδου από το διαγωνισμό και στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο η αντιπολίτευση φάνηκε έτοιμη να παράσχει τις καλύτερες συνθήκες για κάτι τέτοιο. Εντύπωση προκάλεσε και η απουσία -σ΄ αυτό το μέρος της συνεδρίασης- του αντιδημάρχου Καθαριότητας, κου Γουλάρα, του στελέχους του συνδυασμού του δημάρχου που είχε εισηγηθεί τη μελέτη-πραγματοσύνη που οδήγησε στο διαγωνισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αρχική του συμφωνία, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας έχει -εδώ και καιρό- εκφράσει τις αμφιβολίες του για την επιλογή να αναλάβει ιδιώτης τα 2/3 της αποκομιδής και αναλάμβανε δέσμευση ότι ο Δήμος μπορεί να τα καταφέρει με τις δυνάμεις του, αν αυτές ανανεωθούν κατά το δοκούν και σταδιακά.