“Δώδεκα” και “Μονοπάτι των 12 Θεών”… χωρίς τον Όλυμπο!!!

Για άλλη μια φορά

Μήπως ζούμε σε μια αυταπάτη και εφησυχάζουμε αντί να κινητοποιούμαστε μόνιμα και αποτελεσματικά;

Μπορεί για όλους εμάς τους παρολύμπιους να φαντάζει αδιανόητο, αλλά φορέας της χώρας μας με αντικείμενο τον τουρισμό, υλοποιεί πρόγραμμα για την τόνωση του τουρισμού σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, ονομάζει την καμπάνια αυτή “Δώδεκα” (12), έχει και προτεινόμενη δράση που αφορά περιήγηση στην Ελλάδα με το όνομα “Μονοπάτια των 12 Θεών” και… πουθενά -μα πουθενά-, δεν έχει εντάξει σ όλα τα παραπάνω τον Όλυμπο!!!

Πρόκειται για το Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων και το πρόγραμμα προβολής “Δώδεκα” (link) -με αναφορά στους δώδεκα μήνες, αλλά και στους δώδεκα θεούς της αρχαιότητας- που απέδειξε ότι, μπορεί η Πιερία, οι φορείς της και οι αιρετοί της να θεωρούν τον τόπο μας μοναδικό και παγκοσμίως κορυφαίο brand name, αλλά η αντίληψη αυτή παρασάγγας απέχει από την πραγματικότητα και το ποια είναι η πραγματική μας εικόνα. Η καμπάνια του “δώδεκα” πάντως ξεσήκωσε τις αντιδράσεις των ντόπιων φορέων και ειδικά των ξενοδόχων που αντέδρασαν και κατάφεραν να εξασφαλίσουν διόρθωση υπέρ του Ολύμπου και φυσικά την απολογία του Συνδέσμου (ΗΑΤΤΑ). Η Ένωση Ξενοδόχων επικοινώνησε άμεσα τις αντιδράσεις της στο ΗΑΤΤΑ και οι εξηγήσεις συνοδεύτηκαν από τη δέσμευση των τουριστικών Γραφείων ότι θα συμπληρώσουν/διορθώσουν την δράση, προς το λογικότερο, αφού σε αντίθετη περίπτωση… η προσπάθειά τους θα στερείτο σοβαρότητας.

Όπως δήλωσε στην ΕτΟ, η πρόεδρος της ΕΞΠ, Ευαγγελία Ξυπτερά-Λάμπρου, “Θέλω να πιστεύω ότι η αντίδρασή μας ήταν και άμεση και δυναμική, από την πρώτη στιγμή που μάθαμε για το σχέδιο με το όνομα “ΔΩΔΕΚΑ” που -σύμφωνα με τον HATTA – προβλέπει την διαδρομή σε μνημεία που βρίσκονται σε διαφορά μέρη στην ΕΛΛΑΔΑ και συνδέονται με τους θεούς του ΟΛΥΜΠΟΥ. Απο αυτή τη διαδρομή έλειπε το σπουδαιότερο σημείο, ο ίδιος ο ΟΛΥΜΠΟΣ. Ο HATTA απάντησε με επιστολή και “τα μάζεψε”. Ο ίδιος ο πρόεδρος του HATTA μου τηλεφώνησε και ευχαρίστησε για την επιστολή μας, παρά το γεγονός οτι την βρήκε αυστηρή. Η γη και η θάλασσα του ΟΛΥΜΠΟΥ -όπως μου αρέσει να αποκαλώ την ΠΙΕΡΙΑ- θα συμπεριληφθεί στο σχέδιο ΔΩΔΕΚΑ του HATTA. Δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανέναν -σε ότι πέσει στην αντίληψη μου- να αποκλείσει τον τόπο μου από οποιαδήποτε καμπάνια προβολής. Θα παλέψω με κάθε τροπο να αναβαθμίσω και να προωθήσω το τουριστικό μας προϊόν. Ο τόπος μας είναι χαρισματικός.