Διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΚ Λιτοχώρου

Το δις εξαμαρτείν… Ο Νίκος Μαρνέλας επέμεινε στην διένεξή του με τους καταστηματάρχες και αφού επανήλθε με καταγγελίες -μετά την αρχική ειρήνευση-, πραγματοποίησε ηρωική έξοδο, εμμένοντας στην ορθότητα των απόψεων του.

Οι εξελίξεις διέψευσαν ολοσχερώς τον τίτλο «Τέλος καλά, όλα καλά…» του ρεπορτάζ της ΕτΟ για τη διένεξη μεταξύ του προέδρου της ΔΚ Λιτοχώρου, Νίκου Μαρνέλα και καταστηματαρχών (link) και το θέμα έκλεισε πλέον αμετάκλητα …με την παραίτηση του προέδρου!!!
Από την Πέμπτη 27-8-2015, το τοπικό συμβούλιο του Λιτοχώρου είναι ακέφαλο αφού ο κος Μαρνέλας υπέβαλλε έγγραφη παραίτηση στο δήμαρχο, η οποία έγινε αποδεκτή στις 31 Αυγούστου. Στην επιστολή του ο παραιτηθείς πρόεδρος αφήνει αιχμές ότι εξωθήθηκε σε παραίτηση, ενώ από την πλευρά της διοίκησης ξεκαθαρίστηκε με τον αυστηρότερο τρόπο ότι δεν υπήρχαν περιθώρια πολλαπλών αναγνώσεων ενεργειών του προέδρου που ακολούθησαν … τον πρώτο κύκλο της αντιπαράθεσης με τους καταστηματάρχες. Να θυμίσουμε ότι απειλήθηκαν μηνύσεις και προσφυγές στη Δικαιοσύνη και τα πνεύματα ηρέμησαν μόνο με τη μεσολάβηση του δημάρχου και τη συνεννόηση με τους επαγγελματίες, αλλά κυρίως με την ανοιχτή δέσμευση ότι κανείς δεν θα βρεθεί προ εκπλήξεων και σίγουρα οι όποιες παρατυπίες δεν θα πρέπει να διορθωθούν εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου. Τα παραπάνω εκτέθηκαν και σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κονταριώτισσα, από την οποία ο κος Μαρνέλας απουσίαζε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ….ειρηνευτική διαδικασία και ενώ εξηγήσεις είχε ζητήσει και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Φαρμάκης, ο Νίκος Μαρνέλας επανήλθε με τις καταγγελίες του και πάλι χωρίς καμία συνεννόηση με το Δήμο. Η παραίτηση ήταν πια μονόδρομος, όπως και έγινε. Στην ολιγόλογη επιστολή ο απερχόμενος πρόεδρος διευκρινίζει ότι παραιτείται για να μη διχάσει το τοπικό συμβούλιο, αλλά επιμένει για την ορθότητα των επιλογών του.

Η διαδικασία πλήρωσης της θέσης έχει εκκινήσει ήδη κι έχει κληθεί να απαντήσει αν δέχεται να αναλάβει καθήκοντα η πρώτη επιλαχούσα, Διονυσία Δούλκα. Αν δεχτεί, το τοπικό συμβούλιο (Μήλιος, Γκρίνια, Κολωνιάρης, Λέινας) θα συνεδριάσει για να αναδείξει νέο πρόεδρο, σε αντίθετη περίπτωση θα κληθεί ο επόμενος κοκ.

Ο Νίκος Μαρνέλας επέμεινε στην διένεξή του με τους καταστηματάρχες και αφού επανήλθε με καταγγελίες μετά την αρχική ειρήνευση, πραγματοποίησε ηρωική έξοδο, εμμένοντας στην ορθότητα των απόψεων του. Η παραίτησή του συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός χρόνου της διοίκησης του Δήμου Δίου-Ολύμπου από την «Ολύμπια Συμμαχία» και τον Κωνσταντίνο Δημόπουλο. Προηγήθηκε η παραίτηση της Ειρήνης Βακουφτσή από τη διοίκηση της ΔΗΚΕΔΟ για προσωπικούς λόγους, ενώ η πρόσφατη υπαναχώρηση από τον διαγωνισμό για την ανάθεση των 2/3 της αποκομιδής απορριμμάτων από ιδιώτη, έφερε στην επιφάνεια τις διαφωνίες που διχάζουν ήδη την πλειοψηφία, πριν καν συμπληρώσει χρόνο στη διοίκηση.