“Ούτε φυλλάδια, ούτε χειραψίες… λύσεις και μέλλον θέλουμε”

Αντί να ψάχνουν πως θα υπομείνουν τις επισκέψεις των υποψήφίων, έπιασαν τους κόμβους και προειδοποιούν: Δευτέρα κυβέρνηση, Τετάρτη λύσεις για τους αγρότες. Αν όχι… τα τρακτέρ είναι “ζεστά”.

Τη δική τους εκστρατεία κάνουν -παράλληλα με την προεκλογική- οι αγρότες της νότιας Πιερίας και παραμένουν για τρίτη μέρα συγκεντρωμένοι με τα τρακτέρ τους σε δύο σημεία, στο Δήμο Κατερίνης και το Δήμο Δίου-Ολύμπου.
Τα προβλήματα και η απόγνωση που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, έφεραν την αυθόρμητη σχεδόν αντίδραση πολλών αγροτών του νομού μας που προτίμησαν τελικά να συγκεντρωθούν στους κόμβους, παρά να δέχονται τις επισκέψεις των υποψηφίων βουλευτών.

 

Στις αρχές Αυγούστου, σε συγκέντρωση που οργάνωσε η νεοσύστατη Farmers Union στην Κατερίνη, είχε διαφανεί η αγανάκτηση των αγροτών και η βούλησή τους να εγκαταλείψουν κάθε προσπάθεια συνδιαλλαγής με τους κυβερνώντες, αλλά και την παραδοσιακή συνδικαλιστική τους ηγεσία. Η προεκλογική περίοδος έδωσε την αφορμή για τις πρώτες απροσδόκητες κινητοποιήσεις, εκτός του συνηθισμένου χρόνου των αγροτικών κινητοποιήσεων. Οι αγρότες που συγκεντρώθηκαν στη βόρεια είσοδο της Κατερίνης και στη γέφυρα Βάγια στο Βαρικό δηλώνουν, ευτυχείς γιατί… δεν τους επισκέφτηκε κανείς υποψήφιος βουλευτής και έτοιμοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αν μετά το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης δεν δοθεί λύση στ προβλήματα που προέκυψαν με το τρίτο μνημόνιο, αλλά και όσα χρονίζουν και αποτελούν βραχνά δεκαετιών για τον αγροτικό κόσμο. Έτσι, οι αγρότες της περιοχής της Κατερίνης και της Βροντούς –απ΄ όπου κυρίως επανδρώνεται η 2η συγκέντρωση- ζεσταίνουν τρακτέρ και σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους, όχι μόνο σε ότι αφορά τα μπλόκα. Ανάλογες συγκεντρώσεις, όλες ειρηνικές, υπάρχουν ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Η συγκέντρωση της Κατερίνης θα διαλυθεί το απόγευμα της παρασκευής και του Βαρικού το μεσημέρι του Σαββάτου.

 

Για όσους εξασκούν τις ικανότητές τους στα προγνωστικά των ημερών, η ΕτΟ σημείωσε δυο απόψεις που φαίνεται να συνυπογράφει η πλειοψηφία τους: «κατεβήκαμε στα μπλόκα για να αποφύγουμε τους υποψήφιους, είμαστε σίγουροι ότι δεν θα τολμήσει κανείς τους να μας επισκεφτεί στα μπλόκα» και «θα ψηφίσουμε όσους δεν κυβέρνησαν ποτέ ως τώρα. Όλοι όσοι κυβέρνησαν δεν έχουν τίποτα να μας πουν…».