Πίσω στη φυλακή ο Αγγελόπουλος

μετά τρεις μήνες ελευθερίας

Ο “Εσκομπάρ της ΠΙερίας” εζησε για λίγο το όνειρο της ελευθερίας, αλλά η προκλητική απόφαση Πενταμελούς Εφετείου “διορθώθηκε” απο τον Άρειο Πάγο και ο Αγγελόπουλος οδεύει πάλι προς τον Άγιο Στέφανο.

Στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου 2015, ο «Εσκομπάρ της Πιερίας», Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, προκειμένου να οδηγηθεί πίσω στις φυλακές για να εκτίσει ισόβια για εμπόριο ναρκωτικών.

 

Ο Αγγελόπουλος έζησε σχεδόν τρεις μήνες ελευθερίας μετά την πρόσφατη αποφυλάκισή του τον Ιούνιο, αλλά -στα μέσα Σεπτεμβρίου- ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να αναιρέσει την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιά με την οποία τα πρωτόδικα ισόβια είχαν πέσει στα 22 χρόνια κάθειρξης, μετά σχετική πρόταση εισαγγελέα του. Στις 17 Σεπτεμβρίου, η Ασφάλεια Κατερίνης έλαβε εντολή να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει, αφού η αναζήτηση στην Αθήνα είχε αποβεί άκαρπη, σε μια από τις δυο διευθύνσεις κατοικίας που είχε δηλώσει ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών.

 

Μετά από ενέργειες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, ο βαρυποινίτης εντοπίστηκε στους Νέους Πόρους και συνελήφθη, χωρίς να προβάλλει καμία αντίσταση. Οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Κατερίνης και στη συνέχεια στις φυλακές Διαβατών, απ΄ όπου θα μεταχθεί στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών, τη φυλακή που εξέτιε την ποινή του.

 

Ο μεγαλύτερος –ως τώρα- Έλληνας έμπορος ναρκωτικών κι απ τους μεγαλύτερους στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, είχε συλληφθεί το 2004, μετά από έρευνα της αμερικανικής DEA και των ελληνικών αρχών, γα τη μεταφορά 5,5 τόννων κοκαΐνης με το αλιευτικό του σκάφος AFRICA 1 που εντοπίστηκε ανοιχτά του Γιβραλτάρ. Ο «Χοντρός» ή «Έλληνας Εσκομπάρ» συνελήφθη τελικά στη Γερμανία. Τον τελευταίο χρόνο κατέθετε συνεχώς αιτήματα αποφυλάκισης, αφού το 2011 στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά είχε καταφέρει να «σπάσει» τα ισόβια και να μειωθεί η ποινή του σε 22 χρόνια κάθειρξη, με το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Τελικά, αποφυλακίστηκε τον Ιούνιο του 2015, έχοντας συμπληρώσει 11 από τα 22 χρόνια κάθειρξης και κάνοντας χρήση των όσων προβλέπει ο «νόμος Παρασκευόπουλου» για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», «τον Νοέμβριο του 2013 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών, για ξέπλυμα 36 εκατ. ευρώ, μέσω τυχερών δελτίων του «Πάμε Στοίχημα». ‘Όπως είχε προκύψει τότε, συγγενής του Αγγελόπουλου εμφανιζόταν να έχει παίξει σε διάστημα λίγων μηνών 30 εκατ. ευρώ σε πρακτορείο στο Λιτόχωρο Πιερίας, ενώ στην κατοχή της ιδιοκτήτριας του πρακτορείου είχαν βρεθεί 500.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα μουχλιασμένα, καθότι ήταν θαμμένα στο έδαφος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Ο Αγγελόπουλος πάντως πέτυχε συγχώνευση των ποινών του, ενώ το 2014 με απόφαση δικαστηρίου τού επεστράφησαν περιουσιακά στοιχεία και χρήματα που είχαν δεσμευθεί ως «προϊόντα εγκλήματος».»
Δελτίο Τύπου για τη σύλληψη Αγγελόπουλου εξέδωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας της ΕΛ.ΑΣ.:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός μετά από απόφαση του Άρειου Πάγου για συνέχιση έκτισης ποινής που του είχε επιβληθεί

Συνελήφθη σήμερα (22-09-2015) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 51χρονος ημεδαπός, καθώς σύμφωνα με απόφαση του Άρειου Πάγου, διατάχθηκε η συνέχιση εκτέλεσης καταδικαστικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης, ποινή φυλάκισης 5 ετών και χρηματική ποινή των 300.000 ευρώ, για τα αδικήματα της οργάνωσης, της χρηματοδότησης, της κατεύθυνσης και της εποπτείας μεταφοράς ναρκωτικών από κοινού, της μεταφοράς ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα, της σύστασης συμμορίας και της κατοχής όπλου και πυρομαχικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.