“…και απεργία πείνας” για το ΓΝΚατερίνης

οι τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν και...

Οι τρεις βουλευτές Πιερίας ενημερώθηκαν για τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου και αναλαμβάνουν δράση. Και δεσμεύονται οτι θα το πάρουν “ζεστά” και -αν χρειαστεί- θα φτάσουν και σε απεργία πείνας. ΜΕΘ και προσωπικό, οι “κόκκινες γραμμές”…

Την υπόσχεση των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αμέριστη βοήθειά τους στη λύση των ζωτικών και χρονιζόντων προβλημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, έλαβε ο διοικητής του, μετά την ενημέρωσή τους, στη διάρκεια επίσκεψης στο ΓΝΚ.

 
Στα ήδη γνωστά και ζέοντα προβλήματα του ΓΝΚ προστέθηκε πρόσφατα και ένα ακόμα, όπως συνέβη και σε πολλές υπηρεσίες του Δημοσίου, με το γνωστό πια ως «νόμου Κατρούγκαλου»: ο οφθαλμίατρος που είχε απομακρυνθεί όταν συνελήφθη με «φακελάκι», επέστρεψε κάνοντας χρήση του συγκεκριμένου νόμου, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα αυτή αν δεν έχει προηγηθεί τελεσίδικη απόφαση πειθαρχικού συμβουλίου. Στα σημαντικότερα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου της Πιερίας συμπεριλαμβάνονται η τραγική έλλειψη προσωπικού, για την οποία ο διοικητής Αστέριος Φαρμάκης ενημέρωσε τους τρεις βουλευτές του νομού ότι επιβάλλεται η πρόσληψη προσωπικού και –εκτός των άλλων- και 16 επικουρικών γιατρών, .όλων των ειδικοτήτων. Το άλλο μεγάλο πρόβλημα του Νοσοκομείου που έχει λάβει διαστάσεις ανθρώπινης τραγωδίας και αίσχους του συστήματος Υγείας είναι η άμεση λειτουργία της ΜΕΘ του νοσοκομείου. Μιας ΜΕΘ που -αν και εξοπλισμένη με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα- δεν λειτούργησε ποτέ εδώ και πέντε χρόνια. Αποτέλεσμα αυτού του κενού, είναι να κινδυνεύουν καθημερινά συνάνθρωποί μας, να ταλαιπωρούνται ασθενείς, να επιβαρύνονται άλλες μονάδες του συστήματος, να αυξάνουν τα έξοδα και για το Δημόσιο και για τους ασθενείς και να καταστρέφεται ο εξοπλισμός μιας σύγχρονης και απαραίτητης ΜΕΘ … λόγω μη λειτουργίας της.

 

 
Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι επανεκλεγέντες Μπέττυ Σκούφα και Χάρης Τζαμακλής και ο νεοεκλεγείς Αστέριος Καστόρης, υποσχέθηκαν ότι θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να λυθούν άμεσα τα προβλήματα του ΓΝΚ γιατί αποτελούν πλέον ζωτικό πρόβλημα για την Πιερία και τις γύρω περιοχές, αλλά κυρίως απαράδεκτη κατάσταση για τους πολίτες. Δεσμεύτηκαν να παρέμβουν απ΄ ευθείας στον υπουργό Υγείας και όπου χρειαστεί για να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία του νοσοκομείου και με «απεργία πείνας, αν χρειαστεί». Σε ότι αφορά τη ΜΕΘ, ο κος Φαρμάκης τους ενημέρωσε ότι ήδη έχει βρεθεί ο -απαραίτητος για τη λειτουργία της- διευθυντής, αλλά καθυστερεί η μετάθεσή του από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Μετά τη συνάντηση, η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε το παρακάτω δελτίο Τύπου:

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ                                                                                               ΚΑΤΕΡΙΝΗ 28-09-2015
3η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
(ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 23513 50300
ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: 6ο χλμ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΑΡΩΝΑ
ΝΕΟ ΚΕΡΑΜΙΔΙ
Τ.Κ.: 60100
FAX: 23513 50115
E-MAIL: hoskat@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Σήμερα, Δευτέρα 28-09-2015 και ώρα 12:30 οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ.κ. Σκούφα Μπέτυ, Τζαμακλής Χ. και Καστόρης Α., επισκέφθηκαν το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Φαρμάκη Α. και ενημερώθηκαν πλήρως για τα επείγοντα και σημαντικά προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία του Νοσοκομείου Κατερίνης.
Στην ενημέρωση κυριάρχησαν και αναδείχθηκαν τρία (3) προβλήματα:
1. Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού για την καλή και ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και ότι πρέπει να προσληφθούν άμεσα, από την υφιστάμενη προκήρυξη Επικουρικών Ιατρών δεκαέξι (16) νέοι Επικουρικοί Ιατροί σχεδόν σε όλες τις ειδικότητες (Παιδίατροι, Νεφρολόγοι, Ψυχίατροι, Ω.Ρ.Λ., Παθολόγοι, Καρδιολόγοι, Γαστρεντερολόγος, Πνευμονολόγος, Νευρολόγος και Μαιευτήρας/Γυναικολόγος).
2. Η έναρξη – επιτέλους- της λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην Κατερίνη η οποία είναι κλειστή εδώ και 5 χρόνια, δεν λειτούργησε ποτέ παρόλο που είναι πλήρως εξοπλισμένη, τα μηχανήματα είναι στα κουτιά και στις πλαστικές συσκευασίες τους και καταστρέφονται από τη μη λειτουργία τους.
Για τον σκοπό αυτό το συμπέρασμα ήταν ότι εφόσον βρέθηκε ποιος θα είναι ο Διευθυντής της ΜΕΘ (Διευθυντής Ιατρός από το Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου») θα πρέπει να γίνει πρόσληψη τεσσάρων (4) Επικουρικών Ιατρών από την υφιστάμενη προκήρυξη, με εξειδίκευση στην Εντατικολογία.
3. Άμεση τροποποίηση του Νόμου για την καταβολή των πρόσθετων εφημεριών των Ιατρών του ΕΣΥ για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τα οποία είναι απλήρωτα από την 01-01-2015 έως και σήμερα.

Γραφείο Διοικητή
Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης