Η ξύλευση άρχισε στους Πόρους

με την προστασία της Αστυνομίας

Τα ασφαλιστικά μέτρα δεν κατατέθηκαν και σήμερα η εταιρεία αποφάσισε να ξυλεύσει την ιδιοκτησία της, όπως έχει δικαίωμα. Οι διαμαρτυρόμενοι, …διαμαρτύρονται ειρηνικά και καταθέτουν ασφαλιστικά μέτρα με καθυστέρηση δυο μηνών.

Με την προστασία της Αστυνομίας συνεχίζονται, από το πρωί της 6ης Οκτωβρίου 2015, οι εργασίες ξύλευσης στο δάσος των Παλιών Πόρων, παρά τις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής.

 

 

Μετά την «ανακωχή» που είχε συμφωνηθεί στη διάρκεια της τελευταίας κινητοποίησης των κατοίκων των Παλιών και των Νέων Πόρων, προκειμένου να δοθεί χρόνος στη συνεννόηση των δυο πλευρών και του Δήμου Δίου – Ολύμπου και να καταγραφούν οι νόμιμες ενστάσεις απ΄ όλες τις πλευρές, η εταιρεία επανήλθε σήμερα και από το πρωί συνεχίζει τις εργασίες ξύλευσης.

 

 

Η απόφαση της εταιρείας να συνεχίσει την ξύλευση προκάλεσε και πάλι τις αντιδράσεις και την κινητοποίηση των κατοίκων και απ΄ το πρωί συγκεντρώθηκαν στο σημείο που ξυλεύει η εταιρεία, προσπαθώντας και πάλι να την αποτρέψουν. Υπήρχαν όμως ήδη εκεί αστυνομικές δυνάμεις και κράτησαν τους -πενήντα, περίπου- κατοίκους μακριά από τους υπαλλήλους της εταιρείας, χωρίς να υπάρξουν –μέχρι στιγμής- επεισόδια ή συλλήψεις. Ταυτόχρονα, οι κάτοικοι ενημερώθηκαν ότι οι ως τώρα ενέργειες του Δήμου Δίου – Ολύμπου δεν μπορούν να σταματήσουν τη δραστηριότητα της εταιρείας και ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν την ξύλευση είναι τα ασφαλιστικά μέτρα. Ο Δήμος κίνησε ήδη τις διαδικασίες για να δικαστεί η εκκρεμούσα από το 2002 έφεση (αποτέλεσμα αναίρεσης του Αρείου Πάγου) και να ξεκαθαριστεί το καθεστώς στη συγκεκριμένη ιδιοκτησία που θα ξυλεύσει η εταιρεία. Η εκδίκαση της υπόθεσης όμως ορίστηκε να γίνει το 2017 και ως τότε η ξύλευση μπορεί να συμβεί, αν κάποιος δεν την «παγώσει» με νόμιμη αίτηση.

 

 

Στο σημείο παραμένουν συγκεντρωμένοι οι κάτοικοι και δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ –σύμφωνα με πληροφορίες- καταβάλλεται προσπάθεια να κατατεθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, το συντομότερο δυνατόν.