Ο κύβος ερρίφθη

ασφαλιστικά μέτρα κατά της ξύλευσης

Η δικαστική εκκρεμότητα και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας δεν απέτρεψαν την άδεια για ξύλευση και οι διαμαρτυρόμενοι καταφεύγουν -έστω και αργά- στα δικαστήρια. Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13/10/2015.

Στα δικαστήρια προσφεύγουν τελικά οι κάτοικοι των Νέων και των Παλιών Πόρων στην προσπάθειά τους να σταματήσουν την ξύλευση στο δάσος της περιοχής τους, από ιδιωτική εταιρεία.
Μετά παλινωδίες μηνών και την συνέχιση της ξύλευσης παρά τις πρόσφατες αντιδράσεις και μάλιστα υπό την προστασία της Αστυνομίας, οι κάτοικοι –σε πρόσφατη συνέλευση- αποφάσισαν να αναθέσουν την υπόθεση σε νομικό της Θεσσαλονίκης. Αφού αξιολόγησαν την κατάσταση που διαμόρφωσε η απόφαση του Δασαρχείου για αδειοδότηση του έργου και τη θέση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ότι η εκκρεμοδικία που αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν μπορεί να αποτρέψει την ξύλευση από την ιδιωτική εταιρεία, αποφάσισαν να καταθέσουν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.
Ταυτόχρονα, οργανώνουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αύριο, 13/10/2015, σε χώρο που δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στην δραστηριότητα του ιδιώτη και καλούν ήδη φορείς και πολίτες να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

Μετά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων Πόρων ο έμπορος ξυλείας συνεχίζει να ξυλευει το δάσος μας με τη φύλαξη της αστυνομίας.Γιαυτό όλοι αύριο στη διαμαρτυρία στη διασταύρωση ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ καιΠΑΛ ΠΟΡΟΙ από τη μεριά του ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ (διοτι όπως γνωρίζετε μας κλείνουν τους δρόμους) Είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους σε όλο το Δήμο Δίον Ολύμπου!!

 

Ενημέρωσαν ήδη και τους βουλευτές του νομού με την παράκληση να εξετάσουν το θέμα και να προβούν σε όποια ενέργεια θα δικαίωνε τον αγώνα τους. Στο θέμα έχει ήδη εμπλακεί και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου και με ενέργειές του καθορίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης –εκκρεμεί από το 2002- τον Μάρτιο του 2017.