Βιβλίο αφιερωμένο στο Δημήτρη Γκελντή

από τους Κωνσταντινοπολίτες

…αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο του Δημητρίου Γκελντή θα αφιερώσει Βιβλίο που θα εκδώσει για την Νομική Υπεράσπιση των Δικαίων του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.

Η απώλεια του Δημήτρη Γκελντή υπήρξε πράγματι ξαφνική και απρόβλεπτη. Αποτέλεσμα αυτού του αιφνίδιου χαμού ήταν και η καθυστέρηση στην ενημέρωση της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινοπολιτών.

 

Όταν η ενημέρωση υπήρξε, η Ομοσπονδία εξέφρασε τη θλίψη αυτών που –μετά δεκαετίες- δικαιώθηκαν στον υψηλότερο δυνατό βαθμό από το νομικό αγώνα του Δημήτρη Γκελντή. Και με ανακοίνωσή τους προαναγγέλλουν την τιμή που θα αποδώσουν στο νομικό παραστάτη των Κωνσταντινουπολιτών που δικαίωσε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η ανακοίνωση της Οικουμενικής Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

 

 

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών

Ανακοίνωση

Για την Εκδημία του Δικηγόρου Δημήτρη Γκελντή

Το Δ.Σ. της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών έχοντας ενημερωθεί για τον αιφνίδιο αδόκητο θάνατο του Δημητρίου Γκελντή, Δικηγόρου Κατερίνης, εκφράζει την βαθιά της θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του. Ο Δημήτριος Γκελντής με τους συνεπείς και μακρόχρονους του αγώνες υπέρ των δικαίων του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης προσέφερε σημαντικές νομικές υπηρεσίες. Είχε μακρόχρονη συνεργασία με την Οι.Ομ.Κω. υπέρ της επικράτησης των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Το Δ.Σ. αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο του Δημητρίου Γκελντή θα αφιερώσει Βιβλίο που θα εκδώσει για την Νομική Υπεράσπιση των Δικαίων του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.