Υπό κατάληψη και το Δημαρχείο Δίου-Ολύμπου

από τις 10πμ ως τη 1.00μμ

Για τρείς ώρες, οι δημοτικοί υπάλληλοι της χώρας, καταλαμβάνουν ταυτόχρονα τα Δημαρχεία όλης της χώρας, την Τετάρτη 4.11.2015.

POELOGO

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει πως την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν κατάληψη όλων των Δημαρχείων της χώρας, από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι καθώς επίσης και άλλων υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. “ως ένα μήνυμα στη συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., αλλά και στους αιρετούς, που θέλουν να ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο της μνημονιακής πολιτικής που άφησαν πίσω τους οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Τις τελευταίες ημέρες, διαπιστώνουμε οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πώς έχει ξεκινήσει μία επίθεση σε βάρος μας, που έχει να κάνει με την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.), την κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, όπως της αποκομιδής των απορριμμάτων και της διάλυσης των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Συνεχίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που έχει ισοπεδώσει την Ελλάδα και την κοινωνία, αυξάνοντας τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανεργία.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα, μαζικά και ενωτικά, κατά των πολιτικών που θέλει να επιβάλει η τρόικα και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση στην Ελλάδα, εξυπηρετώντας εγχώρια και ξένα συμφέροντα. Η Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 έχει χαρακτηριστεί ως Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης όλων Δημαρχείων αλλά και υπηρεσιών όπως τα Δημοτικά Γκαράζ, τα Κ.Α.Π.Η. και οι Παιδικοί Σταθμοί.

Η κατάληψη θα γίνει από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι και στόχος είναι να ενημερωθούν αναλυτικά για τα νέα μέτρα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και Συγκεντρώσεις και να προετοιμαστεί ο κλάδος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την απάντησή του στη νέα λαίλαπα των μέτρων. Επίσης, στόχος είναι να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και κάθε άλλη κοινωνική ομάδα που πλήττεται από την πολιτική των μνημονίων για να δημιουργηθεί κοινό μέτωπο και σε τοπικό επίπεδο.

Η κατάληψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την αποτροπή της προσπάθειας για την κατάργηση του καθεστώτος Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) των υπαλλήλων στην καθαριότητα των Δήμων, όπως και η κατάληψη των Δημαρχείων την προσεχή Τετάρτη, όπως καταλήγει η σχετική ανακοίνωση, είναι μόνο η αρχή μιας σειράς αγωνιστικών κινητοποιήσεων της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με κλιμάκωση τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.