Απεργία και επεισόδια

στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης

Η εμφύλια διαμάχη πρώην και νυν στελεχών του πιερικού ΣΥΡΙΖΑ “άγγιξε” σήμερα το επίπεδο των επεισοδίων που -ευτυχώς- δεν ήταν ιδιαίτερα βίαια και σίγουρα όχι αιματηρά. Αυτό ήταν όμως η πρώτη ξεκάθαρη ένδειξη ότι η αντιπαράθεση δεν περιορίζεται πια σε ιντερνετικές “ξιφομαχίες”…

Η ΕτΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΠΟΕΣΥ ΚΑΙ Η ΕΣΗΕΜ-Θ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΦΑΣΗ. Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 6πμ ΤΗΣ 12ης.11.2015 ΩΣ ΤΙΣ 6πμ ΤΗΣ 13ης 11.2015.

 
Ο εμφύλιος που σοβεί στην Πιερία από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ως σήμερα και τροφοδοτείται σε κάθε ευκαιρία, από τη δημόσια αντιπαράθεση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑ.Ε., των τριών βουλευτών του νομού και πολλών οργανώσεων πολιτών και εκπροσώπων φορέων (που βρέθηκαν σε διαφορετικά στρατόπεδα), είχε σήμερα την αναμενόμενη κλιμάκωση. Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των παλιών συντρόφων τους, μελών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας και –του προσκείμενου στη ΛΑ.Ε.- Μετώπου Κοινωνικής Αντίστασης Πιερίας.

 

 
Η ατμόσφαιρα ήταν ήδη ηλεκτρισμένη στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, αφού τις τελευταίες μέρες οι μεν και οι δε αποδίδονται σε έναν «πόλεμο» δηλώσεων και ανακοινώσεων στα blogs και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανταλλάσοντας και σκληρές εκφράσεις, αλλά και προσωποποιώντας την αντιπαράθεση των δυο «στρατοπέδων». Η αρχή της αιματηρής αυτής διαδικασίας έγινε με την παραίτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Άλλος Δρόμος», Χρήστου Γιαννούλη, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου σε ότι αφορά την κριτική κατά του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και των τριών βουλευτών που εξέλεξε στις τελευταίες εκλογές.

 

 

 

 

Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης παραβρέθηκε μόνο ο βουλευτής Αστέριος Καστορής και η παρουσία του ήταν η πρώτη αφορμή για να οξυνθούν τα πνεύματα. Η ομιλία του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και προέδρου του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Πιερίας, Στάθη Συμεωνίδη, προκάλεσε τις έντονες αποδοκιμασίες της ΕΟΔνΠ και του ΜΚΑΠ που αποδοκίμασαν έντονα τον ομιλητή, υπενθυμίζοντας δεσμεύσεις και θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ του πρόσφατου παρελθόντος (https://www.youtube.com/watch?v=PUIvQrrgLAw). Ο κος Συμεωνίδης άρχισε την ομιλία του με τη φράση «η υπερψήφιση του τρίτου μνημονίου, με μεγάλη –μάλιστα- κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζομένων και των ανέργων». Η προσπάθεια οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ να προστατεύσουν τον ομιλητή προκάλεσε την αντίδραση των …θορυβούντων και τα βίαια επεισόδια αποφεύχθηκαν μόνο «στο παρά πέντε» και με την επέμβαση ψυχραιμότερων. Υπήρξαν και φήμες ότι δέχτηκε επίθεση και ο κος Καστόρης, αλλά –μέχρι στιγμής- δεν επιβεβαιώθηκαν.

 

 
Σήμερα, 12.11.2015, στην Κατερίνη πραγματοποιήθηκε και δεύτερη συγκέντρωση και πορεία του Π.Α.ΜΕ, με διαφορά μισής ώρας απ’ αυτή του Εργατικού Κέντρου που ολοκληρώθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα.
Μετά τα επεισόδια στο ΕΚΚ, ο πρώην βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του προσωρινού ΠΣ Πιερίας της ΛΑΕ, Ζήσης Ζάννας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση είναι η απαρχή νέων μεγάλων αγώνων
ενάντια στα παλιά και νέα μνημόνια. Χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι,
επαγγελματίες και άνεργοι διαδήλωσαν απέναντι στη νέα εξαθλίωση του τρίτου
μνημονίου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί την πεπατημένη των
προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων φορτώνοντας χρέη στον ελληνικό λαό
“σώζοντας” εκ νέου τις τράπεζες, διαπραγματεύεται πόσοι συμπολίτες μας θα
χάσουν το σπίτι τους και βαθαίνουν την εξάρτηση της χώρας από τους
δανειστές. Ο λαός μας με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στις
δυνάμεις του, θα τελειώσει με τα μνημόνια και τους πολιτικούς τους
υπηρέτες.”

 

 

 

Σε ότι αφορά την συμμετοχή στην απεργία των εργαζόμενων στην περιοχή του Δήμου Δίου-Ολύμπου, τα ποσοστά κρίνονται ιδιαίτερα χαμηλά, αφού ιδιωτικές επιειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες λειτούργησαν χωρίς κανένα σχεδόν πρόβλημα.