Και εγένετο τρίτη ενορία

του Αγίου Γεωργίου, στο Λιτόχωρο

435 χρόνια μετά τη δημιουργία του Αγίου Νικολάου και της ενορίας του, το Λιτόχωρο πρόκειται να αποκτήσει και τρίτη ενορία, αυτή του Αγίου Γεωργίου

Για την πρόθεση της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα να δημιουργήσει τρίτη ενορία στο Λιτόχωρο, θα γνωμοδοτήσει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δίου-Ολύμπου.
Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κος Γεώργιος, με πρόσφατο έγγραφό του είχε ζητήσει την παραπάνω γνωμοδότηση, το θέμα αναβλήθηκε για τεχνικούς λόγους και συζητείται σήμερα. Στην επιστολή του προς το Δήμο, ο σεβασμιότατος επικαλείται σχετικό νόμο που δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας νέας ενορίας ανά 2.000 κατοίκους, ενώ το Λιτόχωρο έχει ήδη περισσότερους από 7.000 και προτείνει τη δημιουργία ενορίας Αγίου Γεωργίου. Με την σημερινή του απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο θα γνωμοδοτήσει και για τα όρια της νέας ενορίας.
Ο ναός που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της νέας ενορίας θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου, οπότε αναμένεται και να διορθωθούν κάποιες φθορές στον περιβάλλοντα χώρο της πρόσφατα ανακαινισμένης εκκλησίας που έχουν ως αποτέλεσμα μικρές αλλά πολύ επικίνδυνες παγίδες.