“Σε 14 μήνες, κληθήκαμε δύο φορές για ενημέρωση, όχι για συνεργασία”

συνέντευξη-απολογισμός

Διανύοντας ήδη τον 15ο μήνα της δημαρχίας Κ. Δημόπουλου, ο επικεφαλής του “Συνδυασμού Ευθύνης” κάνει απολογισμό και της δοίκησης και της αντιπολίτευσης. Και μιλάει για όλα. Και για τη ΔΕΑΔΟ που θα απασχολήσει Δήμο και Δημοτικό Συμβούλιο σίγουρα περισσότερο τις επόμενες μέρες…

 

 

Η συνέντευξη-απολογισμός της πρώτης χρονιάς της νέας διοίκησης «κλείστηκε» -στην ουσία- τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο Γιώργος Φαρμάκης δήλωσε ότι επιλέγει να μην ασκεί την οξύτερη κριτική στη νέα διοίκηση του Δήμου, δίνοντας στον Κωνσταντίνο Δημόπουλο, την περίοδο χάριτος της πρώτης χρονιάς. Διάφορες συγκυρίες –όπως οι τελευταίες εκλογές- ανέβαλαν την πραγματοποίησή της και τελικά φτάσαμε στους 14 μήνες.

 
Η συνέντευξη βιντεοσκοπήθηκε το Σάββατο 14.11.2015, μετά μια πολύ σημαντική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με πολλά σημαντικά θέματα. Τη συνέντευξη απασχόλησαν: η αποκομιδή των απορριμμάτων και ο αποτυχημένος διεθνής διαγωνισμός, η ΔΕΑΔΟ, ο Όλυμπος, η κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα δείγματα γραφής της νέας δημαρχίας, οι κοινόχρηστοι χώροι, οι προθέσεις και τα προσωπικά σχέδια του Γιώργου Φαρμάκη, η άρδευση, οι ευθύνες όλων μας, τα 13.000 και τα 200 στρέμματα, ο … δημοτικός σωβινισμός, τα φαινόμενα συγκεντρωτισμού και οι εν κρυπτώ διαδικασίες, οι ευθύνες παλιότερων διοικήσεων, οι αλλαγές του τελευταίου χρόνου, το τεχνικό πρόγραμμα του 2016, η απομόνωση της αντιπολίτευσης και η απουσία διαλόγου υπέρ του κοινού καλού και πολλά άλλα.

 
Στο 36ο λεπτό, υπάρχει break, λόγω της εγγραφής του βίντεο και η ερώτηση που αποτυπώνεται μισή, αφορά τα σημαντικά και χρήσιμα που συνέβησαν στον ένα χρόνο δημαρχίας Δημόπουλου και δεν είχαν την ανάδειξη που τους αναλογούσε. Καιρού επιτρέποντος, η συνέντευξη καταγράφηκε σε ανοιχτό χώρο και –πάλι- ζητούμε συγνώμη για τους ανεπιθύμητους –αλλά πραγματικούς- θορύβους.