Υπερθεμάτισε

και μας εξέπληξε!!!

Τα μνημόνια δεν σχίστηκαν, οι μισθοί κι οι συντάξεις δεν αποκαταστάθηκαν, η ανεργία δεν αντιμετωπίστηκε, να πληρώσουν δεν έρχονται… Καιρός για παρακρατήσεις και κατασχέσεις, γατάκια.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δίου-Ολύμπου της 24ης 11.2015.
Διαδικασία των προ ημερησίας διάταξης ερωτήσεων.
Ο επικεφαλής της «Αλήθειας» Κ. Δημητριάδης, ζητά ενημέρωση από τον κο δήμαρχο σχετικά με την παρακράτηση ποσών από τραπεζικές καταθέσεις δημοτών για την είσπραξη οφειλών προς το Δήμο. Συμπληρώνει την ερώτηση με το αίτημα να διερευνηθεί η δυνατότητα να μην είναι η παρακράτηση αυτή συντριπτική, ειδικά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας.
Πριν προλάβει να απαντήσει ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος, παίρνοντας το λόγο για προ ημερησίας ερωτήματα, ο επικεφαλής της δημοτικής «Αλλαγής Πορείας», Άρης Ρεμπατσιός, δεν ερωτά καν, αλλά …υπερθεματίζει υπέρ της παρακράτησης των οφειλών από τραπεζικούς λογαριασμούς, χωρίς καμία διάκριση, αφού ο οφειλέτης δεν έσπευσε να ρυθμίσει την οφειλή. Διευκρινίζει μόνο ότι “όποιος δεν έχει λεφτά, μπορείς να τον κάνεις κατάσχεση μόνο”!!!

 

 

Ο κος Ρεμπατσιός δεν είναι ούτε στέλεχος του «Ποταμιού», ούτε του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, ούτε –έστω- της ΝΔ, ούτε ανήκει στην δημοτική συμπολίτευση. Είναι μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΝΟ και την εμπειρία του αυτή επικαλείται για τις προτάσεις και τις θέσεις του σε ότι αφορά την παρακράτηση οφειλών.

 
ΥΓ ΕτΟ: Κε Ρεμπατσιέ, που να είσαστε και πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΝΟ και συμπολίτευση και στα δύο συμβούλια. Που να ΜΗΝ είσαστε και ΣΥΡΙΖΑ. Ψάχνουν οι πολιτικοί σας αντίπαλοι δείγματα «κωλοτούμπας» στο Κοινοβούλιο, αλλά τελικά οι αποδείξεις υπάρχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Συγχωρείστε μου την αυστηρότητα και τον τόνο, αλλά αναζητώ δεύτερη τόσο δραματική τοποθέτησή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο για ζέον και ζωτικό θέμα και δεν βρίσκω καμία, ειδικά κάποια που να εκφράσατε μόνος εσείς. Από την αντιπολίτευση, εννοώ. Όχι τη διοίκηση. Τη διοίκηση του Δήμου, όχι την κεντρική.
Αν αναρωτηθείτε γιατί ελάχιστοι δημότες προσέτρεξαν να επωφεληθούν από τις συμφέρουσες ρυθμίσεις των οφειλών, ίσως θα πρέπει να δεχτείτε την αναγκαστική μια πιθανότητα: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ, κε Ρεμπατσιέ. Δεν περισσεύουν ούτε τα 23 ευρώ το μήνα για τη δόση. Σήμερα άκουσα τον διοικητή του ΟΓΑ να καλεί τους δικαιούχους του κοινωνικού τουρισμού να προσέλθουν και να παραλάβουν όσα δικαιούνται. Από τους 100.000 δικαιούχους του τελευταίου πακέτου, μόνο 25.000 τα παρέλαβαν και ακόμη λιγότεροι τα χρησιμοποίησαν. Φαντάζομαι καταλαβαίνετε γιατί οι Έλληνες αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν κουπόνι δωρεάν διακοπών. Γιατί δεν τους περισσεύουν. Οκ, τζάμπα η διανυκτέρευση και βάλε και όλη τη διατροφή. Τα υπόλοιπα έξοδα; Δεν υπάρχουν, κε Ρεμπατσιέ. Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν. Ξεκινήστε να μαζεύετε από τους μεγαλοφειλέτες, όπως πρότειναν κάποιοι στον Πλαταμώνα, την περασμένη άνοιξη.
Το «ίδια γεύση» δεν το είπε άλλος, αλλά ο κος δήμαρχος.