Χιόνισε στον Όλυμπο!!!

(καρατσεκαρισμένο)

Ναι βρε…δε σε “γελούν” τα μάτια σου… άσε που… το λένε απ’ το Σεπτέμβρη. Ε κάποια στιγμή θα συνέβαινε, δεν θα συνέβαινε; Θα συνέβαινε.

Παρά τις φήμες που δημοσιεύονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου ως τις μέρες μας, επιτέλους –και μόλις προχθές- χιόνισε στον Όλυμπο!!!

 

 

Μπορεί πολλοί να παρασύρονταν κάθε φορά που μια πρωινή πάχνη, μια βραδινή παγωνιά ή μια ελαφρά χιονόπτωση, μια «πούδρα», «άσπριζε» το Βουνό των Θεών και να αναφωνούσαν «Χιόνισε στον Όλυμπο», αλλά φτάσαμε στα τέλη Νοεμβρίου για να συμβεί πραγματικά. Πιθανή ένδειξη κι αυτό της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ και των extreme ορεινών εξορμήσεων, υπενθυμίζουμε ότι καλό θα ήταν πριν ξεκινήσουν να κατακτήσουν τον χειμερινό Όλυμπο, να ενημερωθούν από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επισκεπτών για τα τηλέφωνα ανάγκης και κινδύνου, τη συχνότητα επικοινωνίας του διασωστικού ελικοπτέρου που σταθμεύει μόνιμα στην Πιερία, τους διαθέσιμους και αδειοδοτημένους οδηγούς βουνού και τον πενταψήφιο αριθμό για την καταγγελία παράνομων δραστηριοτήτων (λαθροθηρία, λαθροξύλευση, λαθρανασκαφή, παράνομη συλλογή υλικών κτλ κτλ κτλ κτλ). Ο Όλυμπος είναι πανέμορφος, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνος, ειδικά το χειμώνα, γι’ αυτό … σκεπάσου καλά και συνέχισε να κοιμάσαι, (Θεμιστοκλή)…