200 δημοτικά στρέμματα διχασμού

και έντασης

Το θέμα επανήλθε, ξανασυζητήθηκε σε ακόμη υψηλότερους τόνους και όσοι απο την αντιπολίτευση βρισκόταν εκεί… αποχώρησαν καταγγέλλοντας “κατά παραγγελίαν” δημοπρασία…

Το θέμα της εκμίσθωσης των 200 στρεμμάτων ήρθε ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο με την αίτηση των 11 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, αλλά κατέληξε και πάλι να ψηφιστεί από την συμπολίτευση. Η επανασυζήτηση ήταν απλώς μια ευκαιρία να εμμείνει η διοίκηση στην απόφασή της, η αντιπολίτευση να καταγγείλει την αδιαλλαξία και τις μεθοδεύσεις και τελικά να αποχωρήσει.

 
Αρχικά, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αστέριος Γαλάνης, αποφάσισε να αναβάλλει την επανασυζήτηση του θέματος, αφού ενημερώθηκε ότι ο επικεφαλής του «Συνδυασμού Ευθύνης», Γιώργος Φαρμάκης, επιθυμούσε να είναι παρών στην επανασυζήτηση, αλλά απουσίαζε από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, όπως και τέσσερις σύμβουλοι του συνδυασμού. Ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Δημόπουλος, ενημέρωσε το σώμα ότι η αναβολή δεν μπορεί να δοθεί, αφού οι διαδικασίες για την δημοπρασία είναι σε εξέλιξη και ο χρόνος πιέζει.

 

 

Μεταξύ της αναβολής και της συζήτησης, η αντιπολίτευση ζήτησε να συζητηθεί το θέμα, όπως και έγινε. Τα επιχειρήματα τέθηκαν για μία ακόμη φορά από τους παρόντες συμβούλους, αλλά δεν υπήρξε καμία αλλαγή στη στάση της διοίκησης. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και πάλι από την προσπάθεια του δημάρχου να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατόν, αφού όλα είχαν ξανακουστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και τελικώς η αντιπολίτευση αποχώρησε, αφού η Κατερίνα Κουρίτα, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατήγγειλε ότι πρώτα εμφανίστηκε ο ενδιαφερόμενος ενοικιαστής και μετά κινήθηκε η διαδικασία της εκμίσθωσης, χωρίς ποτέ να δημοσιευθεί η πρόθεση του Δήμου για εκμίσθωση γαιών. Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους έγιναν οι ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις του επικεφαλής και του συμβούλου της «Αλήθειας», Δημητριάδη και Λαπάτση, με τον πρώτο να αντιδρά στην αδιαλλαξία της διοίκησης, μιλώντας για όσους είναι με τους μεγαλοκαλλιεργητές και όσους εκπροσωπούν την «ξυπόλητη» Δεξιά. Νωρίτερα, η διοίκηση και ο αναπληρωτής δήμαρχος, Νίκος Λάππας, είχε δηλώσει ότι το ενδιαφέρον αγροτών να νοικιάσουν δημοτική γη για καλλιέργεια είναι μικρό ως ανύπαρκτο.

 

Ενώ η αντιπολίτευση αποχωρούσε, η συμπολίτευση ψήφισε και την τροποποίηση-συμπλήρωση της 18ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού.