Κλάδεμα και καθαριότητα

σε σχολεία της Λεπτοκαρυάς και της Καρίτσας

Τα παράπονα είναι πολλά, αλλά το αποτέλεσμα μη αναστρέψιμο.

Τα παράπονα είναι πολλά, αλλά το αποτέλεσμα μη αναστρέψιμο. Πολλά είναι επίσης και τα δέντρα που κόπηκαν, ενώ οι απαντήσεις θα δοθούν –πιθανώς- μετά το –αμετάκλητο- κόψιμο των δέντρων.
Στα σχολεία της Καρίτσας και της Λεπτοκαρυάς, πιθανώς την περασμένη Παρασκευή, συνεργεία έκοψαν ουκ ολίγα δέντρα. Στην περίπτωση του σχολειού της Καρίτσας, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου είχαν ζητήσει κλάδεμα, όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος, Αθανάσιος Καλαϊτζής. Στο σχολείο της Λεπτοκαρυάς, κόπηκαν δέντρα δίπλα ακριβώς στην περίφραξη, με εντολή του αντιδημάρχου, Γιώργου Ζτάνη, για να καθαρίσει ο χώρος και να μην αποτελεί σημείο παράνομων δραστηριοτήτων, όπως ενημέρωσε την ΕτΟ ο ίδιος.
Άγνωστο παραμένει αν υπήρξε για όλα τα παραπάνω αδειοδότηση και που κατέληξε η ξυλεία.

 

 

Όπως επίσης ενημέρωσε την ΕτΟ ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας, Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων & Ποιότητας Ζωής, Αθανάσιος Καλαϊτζής, υπήρχε αίτημα του Συλλόγου Γονέων και των εκπαιδευτικών του σχολείου της Καρίτσας να κοπούν τα δέντρα γιατί ήταν επικίνδυνα και ήδη είχαν καταστρέψει υπόστεγο, αλλά και προκαλούσαν σοβαρό πρόβλημα αλλεργιών. Στο σχολείο της Λεπτοκαρυάς δόθηκε εντολή να κοπούν δέντρα που ήταν ακατάλληλα και να κλαδευτούν άλλα.

 

Τα κλαδιά από τα δέντρα του σχολείου της Καρίτσας κατέληξαν πιθανώς στο “Αυτό”, όπως φαίνεται από νέες φωτογραφίες του ρεπορτάζ. Η ξυλεία συνεχίζει να αγνοείται.

 

 

k1

 

k2

 

k3

 

k4

 

k5