10ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας, 13.12.2015

παρουσίαση στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Ο «Χειμωνιάτικος Ενιπέας» έγινε δέκα χρονών, μεγάλωσε κι «ενηλικιώθηκε» και την επόμενη χρονιά θα ‘ναι και αυτός διεθνής, οπότε αναμένεται να ξεπεράσει τις 570 φετινές συμμετοχές και με δρομείς από το εξωτερικό.

Ο «Χειμωνιάτικος Ενιπέας» έγινε δέκα χρονών, μεγάλωσε κι «ενηλικιώθηκε» και την επόμενη χρονιά θα ‘ναι και αυτός διεθνής, οπότε αναμένεται να ξεπεράσει τις 570 φετινές συμμετοχές και με δρομείς από το εξωτερικό.

 

 

Η παρουσίαση της φετινής, επετειακής διοργάνωσης έγινε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, από την αντιπεριφερειάρχη, Σοφία Μαυρίδου, τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Κωνσταντίνο Δημόπουλο, και τον πρόεδρο του ΔΣ του “Olympus Marathon”, Άρη Νίκα. Γεγονότα όπως ο «Χειμωνιάτικος Ενιπέας» είναι πολύ σημαντικά για την Πιερία και την Περιφερειακή Ενότητα, επεσήμανε η αντιπεριφερειάρχης κα Μαυρίδου, γιατί αναδεικνύουν πολύ στοιχειοθετημένα την ανάπτυξη του τουρισμού και τον ‘Όλυμπο, ως τουριστικό προορισμό παγκόσμιας αναφοράς. Ο κος Δημόπουλος έκανε λόγο για δράσεις με υψηλή προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας και ταυτόχρονα αποδεικνύουν ότι με θέληση, επιμονή και εμμονή συμπληρώνονται τα κενά που πολλές φορές στρέφουν τον τουρισμό που μας αναλογεί σε άλλους προορισμούς.
Ο εκπρόσωπος της διοργάνωσης, Άρης Νίκας, παρουσιάζοντας τα στοιχεία του δεκάχρονου ορεινού ημιμαραθώνιου, περιέγραψε την πρόθεση των οργανωτών να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους αθλητές και ο «Χειμωνιάτικος Ενιπέας» να “ανοιχτεί” σε νέους ορίζοντες, αφού πραγματοποιείται σε μια περίοδο του έτους που δεν υπάρχουν στην Ευρώπη ανάλογες ανταγωνιστικές διοργανώσεις. Έτσι, από την επόμενη χρονιά και ο «Χειμερινός Ενιπέας» θα είναι διεθνής διοργάνωση. Περιφερειακή Ενότητα και Δήμος εξέφρασαν την δέσμευσή του να είναι πάντα αρωγοί σε όποια προσπάθεια απαιτηθεί.
Φέτος, ο «Χειμωνιάτικος Ενιπέας» που πραγματοποιείται στις 13.12.2015, θα αλλάξει σημείο εκκίνησης και τερματισμού, αλλά και διαδρομή, προκειμένου η χάραξη της διαδρομής να μην περιέχει προστατευόμενη περιοχή, μετά την άρνηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου να εγκρίνει ότι ως τώρα συνέβαινε, για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος.