Επείγον, περιβαλλοντικόν και πιθανώς τοξικόν

Παράξενο "Υλικό" στο "Αυτό"

Το “Αυτό” ανήκει πλέον στη ΔΕΑΔΟ. Της το παραχώρησε ο Δήμος Δίου-Ολύμπου. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όχι ομόφωνη, κατά πλειοψηφίαν….

Η σταθερή και … χαλαρή ενασχόλησή μας με το «Αυτό» απέφερε αυτή τη φορά τον εντοπισμό ενός υλικού… παράξενου. Επειδή ειδικά εργαστήρια δεν διαθέτουμε, ούτε και τις αρμοδιότητες εντεταλμένων προς αυτό υπηρεσιών, το παρουσιάζουμε και περιμένουμε να μάθουμε τι είναι. Όχι το «Αυτό». Το «Υλικό».

 

 

 

 

Πάντως, μυρίζει πετρέλαιο, μοιάζει πολύ με τσιμέντο, αλλά ΔΕΝ αναμειγνύεται με νερό, σε καμία αναλογία και –σε αντίθεση με το τσιμέντο ή παρεμφερή υλικά- το «Υλικό» πετάχτηκε στο «Αυτό», χύμα κι όχι συσκευασμένο. Όχι ότι είναι το μόνο πιθανά επικίνδυνο υλικό που καταλήγει στο «Αυτό». Αλλά είναι καιρός να μάθουμε τι πετιέται ήδη εκεί, πόσο επικίνδυνο είναι, ώστε να ξέρουμε και τι θα πεταχτεί στο μέλλον. Γιατί όπως ξέρουμε όλοι «το καλό θέλει προσπάθεια, το κακό το τρέφει ακόμα κι η απραξία μας».

 

 

 

 

Με μεγάλη χαρά καταγράψαμε την κινητοποίηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας που κλήθηκε και ασχολήθηκε με ρύπανση σε περιοχή του Δήμου μας. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να συνδράμουμε την συγκεκριμένη υπηρεσία, έως ότου ο τόπος μας αποκτήσει Αστυνομία Περιβάλλοντος, όπως φαίνεται να θέλει –και σωστά- ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης. Αν –από κακή τύχη, από μηχανής (μπουλντόζας) θεό, από ότι άλλο ορατό ή αόρατο- εξαφανιστεί το «Υλικό» …έχουμε κρατήσει ικανό δείγμα. Πληροφορίαι ενταύθα.