Πυρκαγιά στον Όλυμπο – ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ

στα μέσα Δεκέμβρη!!!

Μπορεί και να είναι η πρώτη πυρκαγιά στον Όλυμπο που ξεσπά στα μέσα Δεκέμβρη. Καιρός -έστω και καθυστερημένα- να μάθουμε για την κλιματική αλλαγή… αφού σβήσουμε τη φωτιά.

Με όλα τα διαθέσιμα μέσα και το απαραίτητο προσωπικό, από νωρίς το πρωί, η Πυροσβεστική προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο πυρκαγιά που ξέσπασε στη θέση «Παλιό Πηγάδι», στον Όλυμπο.
Ενώ η περίοδος επιφυλακής για δασικές πυρκαγιές έχει λήξει για περισσότερο από ένα μήνα, έκπληκτοι κάτοικοι των νότιων περιοχών του Δήμου μας εντόπισαν τα ξημερώματα την πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στη θέση «Παλιό Πηγάδι» και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για την προέλευση της πυρκαγιάς και το πως εξερράγη. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες από το πρωί και την έχουν εδώ και ώρα περικυκλώσει, αποτρέποντας την εξάπλωσή της, αλλά μέχρι τώρα δεν κατέστη δυνατόν να την κατασβήσουν.

 

 

UPDATE

Λίγο πριν νυχτώσει, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο και να την επιτηρούν σε όλη της την περίμετρο. Θα παραμείνουν εκεί σε ετοιμότητα για τυχόν αναζωπύρωση και μέχρι να σβήσουν κάθε εστία. Η φωτιά έκαψε μικτό δάσος, σε πλαγιά κοντινή στο καταφύγιο “Άνω Πηγάδι” του ΣΕΟ Λεπτοκαρυάς.
Η …εκτός εποχής πυρκαγιά που απειλεί από το πρωί το βουνό των θεών είναι μια από τις πολλές αποδείξεις ότι οι κλιματολογικές συνθήκες έχουν αλλάξει σε παγκόσμια κλίμακα και ο –απροστάτευτος- Όλυμπος χρήζει άμεσης προσοχής, για πολλούς λόγους.