Επανέρχεται το θέμα των 200 στρεμμάτων

λόγω ένστασης

Το αίτημα για επανασυζήτηση είχε απορριφθεί λόγω των προθεσμιών για τη δημοπρασία. Αλλά μια ένσταση μπλόκαρε τη δημοπρασία και τώρα υπάρχει χρόνος. Διάθεση για επανεξέταση υπάρχει?

Ο διαγωνισμός που θα έδινε 200 στρέμματα δημοτικής γης σε όποιον ενδιαφέρεται… αναβλήθηκε. Εμφανίστηκε ενδιαφερόμενος και κατέθεσε ένσταση. Έτσι, το θέμα θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφανθεί επί της ενστάσεως.

 
Σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, από την πρώτη συζήτηση του θέματος ως χθες, είχε προκύψει ότι ο διαγωνισμός ήταν ο τρόπος για να ικανοποιηθεί αίτημα ενός ενδιαφερόμενου για τα 200 στρέμματα που προσφέρθηκε να δημιουργήσει γεώτρηση στην έκταση και θέσεις εργασίας. Αλλά η ένσταση θα καθυστερήσει τη διαδικασία και το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ξανά. Η αντιπολίτευση το είχε επαναφέρει με αίτησή της, αλλά έλειπαν από τη συνεδρίαση και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Συνδυασμός Ευθύνης», Γιώργος Φαρμάκης, και άλλα στελέχη της. Η διοίκηση συσπείρωσε τις ψήφους της και καμία αλλαγή δεν υπήρξε στο θέμα.

 
Στη συνεδρίαση της 15ης.12.2015 και με δεδομένη την αναβολή του διαγωνισμού, ο Γιώργος Φαρμάκης επανέφερε το θέμα, επαναλαμβάνοντας τη θέση της αντιπολίτευσης ότι θα ήταν θεμιτό να νοικιαστούν τα 200 στρέμματα σε περισσότερους αγρότες και όχι σε έναν ενδιαφερόμενο. Έθεσε επίσης και νέα στοιχεία για προβληματισμό και πρότεινε να επανέλθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο από μηδενική βάση. Η απουσία του δημάρχου έδωσε την ευκαιρία στον Σταύρο Χαρέλα να απαντήσει στο προ ημερησίας διάταξης ερώτημα.