Γύρω-γύρω, αλλά…

όχι στον Όλυμπο

Δεν υπάρχει ψηλότερο βουνό στην Ελλάδα, κε υπουργέ… και γνωστότερο σε όλο τον πλανήτη, χωρίς να είναι το ψηλότερο του πλανήτη. Κι έχει και μοναδικό οικοσύστημα… αλλά αυτό το γνωρίζετε -ως παλιός οικολόγος-…

Τριήμερη περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία πραγματοποιεί από σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, μαζί με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, για να αποτυπώσει τα θέματα αρμοδιότητάς του, ανά Περιφερειακή Ενότητα.

 

 

Η περιοδεία αυτή θα εκκινήσει σήμερα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου του Φορέα του Δέλτα Αξιού, στη Χαλάστρα, στις 12.00 που θα πραγματοποιήσει ο αναπληρωτής υπουργός. Το πρόγραμμα της τριήμερης περιοδείας που σχεδίασε ο κος Κουίκ περιλαμβάνει επισκέψεις σε τρεις Περιφερειακές Ενότητες (Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών) και έναν ακόμα Φορέα Διαχείρισης, αυτό των Πρεσπών.

 

 

 

Ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός ότι ο κος Τσιρώνης με την περιοδεία του αυτή θα έχει επισκεφτεί όλες τις κοντινές στον Όλυμπο περιοχές (στις 8 Νοεμβρίου επισκέφθηκε για ένα σαββατοκύριακο την Ελασσόνα), αλλά όχι την περιοχή που σχετίζεται κύρια με τον Όλυμπο, ούτε τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου. Κι όλα αυτά, ενώ χειρίζεται το θέμα της κατάρτισης Προεδρικού Διατάγματος για τον Όλυμπο. Το Προεδρικό Διάταγμα θα αποτελέσει τον πρώτο νόμο προστασίας του Ολύμπου, μετά 77 χρόνια καθυστέρησης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του τον περασμένο Ιούλιο και ολοκληρώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου, φορείς της Πιερίας προσπαθούν να διορθώσουν τα ουκ ολίγα ανησυχητικά περιέχουν οι προτάσεις του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου που έχουν ήδη κατατεθεί στον αρμόδιο υφυπουργό. Ενδεικτικά της κατάστασης είναι και τα όσα περιέχονται στην επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, που στάλθηκε επίσης μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης, η οποία ενσωμάτωσε και πολλές προτάσεις που είχαν κατατεθεί στην τελευταία επίσημη διαβούλευση, το 2011. Στην επιστολή αυτή, η κα Μαυρίδου επεσήμανε στον κο Τσιρώνη και το γεγονός ότι -με υπουργική του απόφαση- η Πιερία έπαψε να εκπροσωπείται στο Φορέα, αν και στα όριά της βρίσκεται το 75% του όγκου του βουνού των θεών. Σιγή ιχθύος τηρούν για το θέμα και οι τρεις νεοεκλεγέντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του νομού, αν και ενημερώθηκαν για όλα τα «τρωτά» των προτάσεων και από το Δήμο Δίου-Ολύμπου, σε σχετική συνάντηση στο Λιτόχωρο.

 

 

Το δελτίο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την περιοδεία Τσιρώνη

Περιοδεία του Αν. Υπουργού ΠΕΝ Γιάννη Τσιρώνη στη Δυτική Μακεδονία μαζί με τον Υφυπουργό Παρά Τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ
Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιοδεία του Αν. Υπουργού ΠΕΝ Γιάννη Τσιρώνη στη Δυτική Μακεδονία μαζί με τον Υφυπουργό Παρά Τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης θα εγκαινιάσει αύριο Παρασκευή στις 12.00 το νέο Φορέα του Δέλτα Αξιού.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει τριήμερη περιοδεία στους Νομούς της Δυτικής Μακεδονίας. Μαζί του θα είναι ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος και εκπόνησε το σχετικό πρόγραμμα που θα αποτυπώσει ανά Περιφερειακή Ενότητα όλα τα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργού Γιάννη Τσιρώνη.

Πιο συγκεκριμένα:

Αύριο στις 18.00 θα γίνει σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Φλώρινας με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Στέφανου Μπίρου και όλων των Δημάρχων του Νομού.

Την επομένη (Σάββατο) στις 09.30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στις Πρέσπες με τον εκεί Φορέα και τον Δήμαρχο Πρεσπών.

Στις 12 το μεσημέρι τα δύο κυβερνητικά στελέχη θα φτάσουν στην Καστοριά όπου επίσης θα συγκληθεί σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Αδαμόπουλο και τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητάς του.

Στις 18.00 στο κτίριο της Περιφέρειας Κοζάνης θα γίνει αντίστοιχη σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Πλακεντά και τους Δημάρχους της περιοχής ευθύνης του.

Η περιοδεία του Γιάννη Τσιρώνη με τον Τέρενς Κουίκ θα κλείσει την Κυριακή το πρωί στις 10.00 στα Γρεβενά με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Βαγγέλη Σημανδράκου και των Δημάρχων της συγκεκριμένης Περιφερειακής Ενότητας.