“Το νερό… νεράκι”

λόγω αντλίας!!!

Η λειψυδρία δεν “χτύπησε” μόνο τους ντόπιους… “χτύπησε” και τους φιλοξενούμενους, οπότε και τους επιχειρηματίες. Αλλά… η σιγή ασυρμάτου τηρήθηκε απ’ όλους!!!

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που συνέπεσε και οξύνθηκε από την πρωτοχρονιάτικη χιονόπτωση στο Δήμο Δίου-Ολύμπου ήταν –και είναι- η… λειψυδρία στην τουριστικότερη περιοχή του Δήμου, στην χειμερινή περίοδο!!!

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕτΟ από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝΟ, Θεόδωρο Σιώκα, η βλάβη που «στέρεψε» τις βρύσες στις περιοχές Πλαταμώνα, Παλιού και Νέου Παντελεήμονα και Πόρων, θα αποκατασταθεί «αύριο, 5 -6 το απόγευμα».

Το πρόβλημα εμφανίστηκε την προ-παραμονή της Πρωτοχρονιάς από βλάβη στη γεώτρηση που υδροδοτεί την περιοχή, βλάβη που οφείλεται σε πρόβλημα της αντλίας της γεώτρησης, σύμφωνα με τον κο Σιώκα. Μέχρι στιγμής, άγνωστο παραμένει σε τι οφείλεται η βλάβη της αντλίας. Το πρόβλημα είχε άμεσες επιπτώσεις στο δίκτυο της περιοχής, στερώντας πλήρως το νερό από τον Παλιό Παντελεήμονα και μειώνοντας δραματικά τον όγκο και την πίεση της ύδρευσης στον Πλαταμώνα και τους Νέους Πόρους. Η ύδρευση στις περιοχές αυτές μπορεί να ενισχυθεί με νερό που μεταφέρεται στο δίκτυο με βυτία, αλλά… προέκυψε η χιονόπτωση. Αποτέλεσμά της ήταν όχι μόνο να μην μπορεί να συμπληρωθεί το νερό που απαιτούσε αυτό το μέρος του δικτύου, αλλά και να δυσχεράνει –στην ουσία να μπλοκάρει εντελώς- τις εργασίες στη γεώτρηση, αφού οι δρόμοι είχαν κλείσει ή η κίνηση σ’ αυτούς ήταν πολύ δύσκολη.
Το πρόβλημα εξακολουθεί να ταλανίζει τη «βιτρίνα» του χειμερινού τουρισμού στην Πιερία Παλιό Παντελεήμονα, τους επισκέπτες του και τους ξενοδόχους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παράπονα και οι ακυρώσεις, αλλά και οι πρόωρες αναχωρήσεις, ήταν ο κανόνας αυτών των ημερών της τόσο σημαντικής τουριστικής περιόδου. Και μάλιστα μιας τουριστικής περιόδου εν μέσω πολύχρονης κρίσης. Οι δε επιπτώσεις του προβλήματος είναι συντριπτικές για επιχειρηματίες που υπολόγιζαν οι εισπράξεις των γιορταστικών ημερών να καλύψουν -την τελευταία στιγμή- ανάγκες και υποχρεώσεις, πολλές από τις οποίες προς το κράτος και το Δήμο.

Το μόνο θετικό –για το δήμαρχο Δίου-Ολύμπου- από την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την έλευση του νέου χρόνου στον Ανατολικό Όλυμπο είναι ότι η παντελής απουσία παραπόνων από τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής, επιβεβαιώνει την πολιτική επικράτηση του Κωνσταντίνου Δημόπουλου, νοτιότερα της Λεπτοκαρυάς. Ερωτηματικό αποτελεί μόνο η σιωπή της αντιπολίτευσης, ειδικά για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Λεπτομέρειες θα μάθουμε όταν και εάν υπάρξει ενημέρωση από τη ΔΕΥΑΝΟ ή το Δήμο.