Το Δίον-Όλυμπος ψήφισε Μητσοτάκη

Προεδρικές εκλογές στη ΝΔ

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ. Οδηγίες προς εκλογείς, εκλογικά τμήματα, χρήσιμες πληροφορίες και απο τις 7.01πμ / 10ης .1. 2016, σε συνεχόμενη ροή, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ. στο Δήμο Δίου-Ολύμπου.

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ, στο Δήμο Δίου-Ολύμπου ανέδειξαν νικητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με διαφορά 40 ψήφων από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Στο 75% της προσέλευσης εκλογέων στον πρώτο γύρο υπολογίζεται η συμμετοχή στο σημερινό τελικό γύρο. Στην τελική καταμέτρηση ο κος Μεϊμαράκης συγκέντρωσε στο Δήμο μας 599 ψήφους, έναντι 639 του κου Μητσοτάκη.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ 4 ΚΑΛΠΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ                                                                 

 

Μεϊμαράκης                   Μητσοτάκης                     Άκυρα-Λευκά                     Σύνολο

ΔΙΟΝ                                                             308                                       249                                16-2                            575

ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ                                              87                                        129                                   3-1                            220

ΛΙΤΟΧΩΡΟ                                                   130                                       160                                   5-1                            296

ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ                                            74                                         101                                     1                              176

 

 

Χωρίς κανένα πρόβλημα άρχισε στις 7 το πρωί και συνεχίζεται η ψηφοφορία στα τέσσερα εκλογικά τμήματα του Δήμου Δίου-Ολύμπου για τις εκλογές ανάδειξης του επόμενου προέδρου της ΝΔ.

 

Η σημερινή διαδικασία γίνεται με εκλογικούς καταλόγους που καταρτίστηκαν στον πρώτο γύρο των εκλογών και χωρίς online διασταύρωση, οπότε έλειψε η αγωνία των εφορευτικών επιτροπών, αλλά και η πιθανότητα συνωστισμού. Αναμένεται δε να υπάρξει σημαντικό ποσοστό εκλογέων του πρώτου γύρου που δεν θα ψηφίσουν σήμερα, αφού οι εκλογείς πρέπει να ψηφίσουν στο τμήμα που ψήφισαν στον πρώτο γύρο και πολλοί δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν μια δεύτερη μετακίνηση.

Κατά τ’ άλλα, η διαδικασία προχωρά χωρίς προβλήματα και είναι σχεδόν υποτονική, αναμένεται δε σχετικά νωρίς απόψε να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ. Σταθερή είναι η ροή εκλογέων στο εκλογικό τμήμα της Κονταριώτισσας, στο παλιό Δημαρχείο, ενώ στο τμήμα του Λιτοχώρου, στις 8.30 το πρωί είχαν ήδη ψηφίσει 18 μέλη της ΝΔ.

 

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                              Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016
ndpress@nd.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την εκλογική διαδικασία της 10ης Ιανουαρίου 2016, για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ενημερώνει τους ψηφοφόρους για τα ακόλουθα:

§ Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί, στην Ελλάδα από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

§ Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον εκείνα τα μέλη του κόμματος που ψήφισαν κατά την εκλογή της 20ης Δεκεμβρίου 2015 και έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους.

§ Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά κέντρα που είχαν ψηφίσει κατά την προηγούμενη εκλογή, αλλά αυτή την φορά στο εκλογικό τμήμα (κάλπη) στο οποίο αντιστοιχεί το πρώτο γράμμα του επωνύμου τους. Για την διευκόλυνσή τους θα υπάρχουν σχετικές πινακίδες σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

§ Κατά την προσεχή εκλογή, οι ψηφοφόροι δεν θα κληθούν να υπογράψουν και να υποβάλουν στην Εφορευτική Επιτροπή δήλωση εγγραφής τους στο κόμμα ή επαναβεβαίωσης της κομματικής τους ιδιότητας. Επίσης, δεν θα τους ζητηθεί να καταβάλλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό προκειμένου να τους επιτραπεί να ψηφίσουν.

§ Για την αναγνώρισή τους από την Εφορευτική Επιτροπή, οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους είτε την ελληνική ταυτότητά τους (ή την προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αστυνομικής αρχής), είτε το ελληνικό διαβατήριό τους (ακόμη και αν η ισχύς του έχει λήξει), είτε το ελληνικό δίπλωμα οδήγησής τους.

§ Οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να θέσουν σταυρό προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Προέδρου που θα επιλέξουν.

 

ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

10.1.2016ndpolls

Από το ρεπορτάζ της ΕτΟ

“…με πολιτικό φανατισμό, στηρίζω Μεϊμαράκη”

Η ΝΔ Δίου-Ολύμπου πρωτοπορεί