Στην εθνική οι αγρότες

και στην Πιερία

Η ΕτΟ θα ‘ναι εκεί. Για όλες τις εξελίξεις. Οι αγρότες επάνδρωσαν τα μπλόκα, παρά το κρύο και την ανέχεια. Συντονιστική για όλη την Ελλάδα. ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΑ.

Διασχίζοντας το αγροτικό μέρος του Δήμου Δίου-Ολύμπου, μια τεράστια πομπή τρακτέρ κατέληξε σήμερα στην αερογέφυρα Βαρικού και οι αγρότες υλοποίησαν την απόφασή τους για κινητοποιήσεις ενάντια στις προθέσεις της κυβέρνησης που αφορούν το ασφαλιστικό και το φορολογικό τους καθεστώς.
Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα, οι αγρότες του Δήμου μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συντονιστικού Οργάνου των Μπλόκων και ήδη έλαβαν θέσεις. Ισχυρή είναι η παρουσία και των αγροτών του Λιτοχώρου που η ισχνή τους παρουσία σε παλιότερες κινητοποιήσεις προκαλούσε τα παράπονα των συναδέλφων τους από το αμιγώς αγροτικό τμήμα του Δίου-Ολύμπου. Ισχυρή ωστόσο και η κινητοποίηση της Αστυνομίας, με ανώτερους αξιωματικούς επί τόπου, που ξεκαθαρίζει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση για αντιπαραθέσεις, αλλά για την καλύτερη δυνατή συνεννόηση.
Οι γνωστές εικόνες της ετοιμασίας μιας ελάχιστης υποδομής για παραμονή δεκάδων ανθρώπων στο ύπαιθρο, μέρα-νύχτα, άρχισαν να επαναλαμβάνονται, αλλά σταμάτησαν πρόσκαιρα, προκειμένου ο τοπικός σύνδεσμος με το Συντονιστικό των Μπλόκων, Χρήστος Βάγιας να μεταβεί στην Κατερίνη. Εκεί συζήτησε με την ηγεσία του νομού την πιθανότητα να συμπτυχθούν τα μπλόκα σε ένα, αυτό της Κατερίνης. Η απόφαση ήταν τελικά θετική για την αλλαγή αυτή που διευκολύνει τους αγρότες και στον καλύτερο έλεγχο, με δεδομένη και την «γεωγραφία» του διπλού οδικού δικτύου. Έτσι αυτή την ώρα, εκτός από λίγα τρακτέρ που θα παραμείνουν στο Βαρικό, η κύρια δύναμη των διαδηλωτών μετακινείται στην αερογέφυρα «Αλεξιάδη».

 

Νωρίς το βράδυ της 20ης.1.2016 υπήρχαν στην Πιερία δυο μπλόκα, στις δυο εξόδους της πόλης προς βορρά και προς νότο. Δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα, αφού οι αγρότες παραμένουν συγκεντρωμένοι με τα τρακτέρ στην άκρη των δρόμων. Ήδη έχει οργανωθεί η εκπροσώπηση όλων των κοινοτήτων και συλλόγων, με τη μορφή επιτροπής στην οποία μετέχει ένα μέλος ανά περιοχή.

Μετά την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, και τον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης, ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης ανακοίνωσε σήμερα την υσμπαράστασή του στον αγώνα και των αγροτών.

Συμπαράσταση του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα και στα δίκαια αιτήματα των μηχανικών, ιατρών, φαρμακοποιών και λοιπών ελευθέρων επαγγελματιών κατά του προσχεδίου του ασφαλιστικού καθώς και την αλληλεγγύη του στον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Για τον Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης,

Ο Πρόεδρος

Χαράλαμπος Χρ. Μπρουσκέλης