“Έφαγε πόρτα”…

από τους αγρότες ο πρωθυπουργός

Συνάντηση μόνο αν αποσύρει τα μέτρα, τρίωρο κλείσιμο της εθνικής απόψε -με την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή- και ραντεβού στην Agrotica (σταθερά).

Δεν θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό πριν αποσυρθούν τα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα, αποφάσισαν σήμερα οι αγρότες, κλιμακώνοντας από αύριο την πίεση που ασκούν οι κινητοποιήσεις τους.

Οι αγρότες «πέταξαν» το μπαλάκι πίσω στον Αλέξη Τσίπρα που διάλεξε να τους καλέσει σε ενημέρωση και διάλογο, ενώ σήμερα στις 6μμ αρχίζει η συζήτηση των σχετικών νομοσχεδίων στη Βουλή. Την ίδια ώρα, οι αγρότες κλείνουν την εθνική όπου υπάρχουν μπλόκα, από τις 6 ως τις 9μμ, σε μια συμβολική κίνηση την ώρα της έναρξης της συζήτησης για το ασφαλιστικό.
Στις ανακοινώσεις των κατά τόπους συντονιστικών επισημαίνεται η σημασία της κινητοποίησης την Πέμπτη 28.1.2016 στα εγκαίνια της Agrotica, ενώ οι αγρότες της Πιερίας καλούν σε συλλαλητήριο αύριο 27.1.2016 στην Πλατεία Ελευθερίας, στις 12 το μεσημέρι, στην Κατερίνη και πορεία προς την αντιπεριφέρεια, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα.

Στο συλλαλητήριο θα μετέχουν και οι επαγγελματίες, οι έμποροι και οι βιοτέχνες της Πιερίας, μετά την απόφαση της Ένωσής τους.

Η σημερινή ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής Πιερίας
Οι Πιεριείς αγρότες εκπροσωπήθηκαν σήμερα, Τρίτη 26/01/2016, στη συνέλευση της Πανελλήνιας συντονιστικής επιτροπής, που έλαβε χώρα στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης. Αποφασίστηκε ότι ο αγώνας συνεχίζεται ενωτικά και με μεγαλύτερο σθένος. Επίσης, λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:
1. Δεν θα πραγματοποιηθεί καμία συνάντηση με τον Πρωθυπουργό μέχρι να αποσύρει το σύνολο των ασφαλιστικών και φορολογικών μέτρων.
2. Σήμερα, λόγω της έναρξης της συζήτησης για το ασφαλιστικό στη Βουλή, θα κλείσει συμβολικά η εθνική οδός από της 18.00 έως τις 21.00
3. Ο αγώνας κλιμακώνεται, καθολική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 28/01/2016 στην Agrotica (Θεσσαλονίκη) στις 15.00

Για αύριο, 27/01/2016 στις 12.00μ, καλούμε όλους τους πολίτες της Πιερίας να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνουμε. Σημείο συνάντησης η πλατεία ελευθερίας, καταλήγουμε στην αντιπεριφέρεια όπου και θα αποδώσουμε ψήφισμα.

Η συμμετοχή όλων μας κρίνεται απαραίτητη

 

Η απόφαση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών και  Εμπόρων Ν.Πιερίας

 

ΚΑΛΕΣΜΑ
Η ΟΜΟΣΠΟΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ
συμπαρατάσσεται στον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και ολων οσων θίγονται από το ασφαλιστικό που θέλει να φέρει προς ψήφιση η Κυβέρνηση.
Σ΄αυτή την κρίσιμη για το μέλλον της Ελληνικής οικονομίας συγκυρία, η ψήφιση επώδυνων μέτρων που αυξάνουν υπέρμετρα τα ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ και ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΒΑΡΗ των επαγγελματιών-εμπόρων –βιοτεχνών αγροτών, εργαζομένων, επιστημόνων, συνταξιούχων θα εχει καταστροφικά αποτελέσματα.
Ο συνδυασμός της υψηλής φορολόγησης με την κατακόρυφη κι εκτός πραγματικότητας αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα επιφέρει ουσιαστικά την φτωχοποίηση της ελληνικής οικονομίας ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τις < γκρίζες ζώνες> της οικονομίας όπως η μαύρη εργασία, η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή.
ΟΛΟΙ μαζί αυτοασχολούμενοι,αγρότες,επιστήμονες,εργαζόμενοι,συνταξιούχοι θα πρέπει να αντισταθούμε στις μνημονιακές δεσμεύσεις που υλοποιεί η Κυβέρνηση κατ’ εντολη των δανειστών, και εξαθλιώνουν την κοινωνία και την οικονομία.
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 IANΟΥΑΡΙΟΥ 2016 12-14.30

ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΨΗΦΙΣΜΑ
της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ των ΜΠΛΟΚΩΝ στη ΝΙΚΑΙΑ της ΛΑΡΙΣΑΣ

Η πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Γενάρη στη Νίκαια της Λάρισας, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από 37 μπλόκα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, χαιρετίζει τον πανελλαδικό αγωνιστικό ξεσηκωμό των μικρομεσαίων αγροτών. Όλους τους εργαζόμενους που αντιδρούν στην καταιγίδα του ασφαλιστικού, του φορολογικού, κ.ά. Τους δεκάδες χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους που με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα έχουν στήσει μπλόκα σ’ όλη τη χώρα. Καλούμε όσους συναδέλφους δεν έχουν βγει ακόμα στον αγώνα να συστρατευτούν μαζί μας για να κάνουμε ακόμα πιο ισχυρά τα μπλόκα.
Βγήκαμε στους δρόμους ν’ αγωνιστούμε για την επιβίωσή μας. Να αντιπαλέψουμε την πολιτική που θέλει να μας ξεπαστρέψει, να μας πετάξει στον Καιάδα του ξεκληρίσματος, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, ώστε να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή στα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματικών ομίλων υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ, της Ε.Ε. Για να μην περάσουν τα εξοντωτικά για τους μικρομεσαίους αγρότες μέτρα του τρίτου μνημονίου που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους συνεταίρους της στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ και ψήφισε μαζί με άλλα κόμματα. Αυτά τα μέτρα που πλήττουν τους εργαζόμενους και όλο το λαό.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που όχι μόνο αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας, αλλά μας επιτίθεται, εξακοντίζοντας εναντίον μας όχι μόνο συκοφαντίες, βρισιές και χυδαιότητες περί φοροδιαφυγής, αλλά και χημικά. Κι ύστερα μας καλεί σε συναντήσεις και σε «διάλογο».
Δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα ενός «διαλόγου» που δεν θα δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις στο καθένα από τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα που αποφασίσαμε. Καμιά συνάντηση αν δεν αποσυρθούν τα σχέδια για το ασφαλιστικό, αν δεν καταργηθεί η φορολογία από το πρώτο ευρώ και τα τεκμήρια διαβίωσης.
Συνεχίζουμε τον αγώνα. Καλούμε όλα τα μπλόκα σε κλιμάκωση της πάλης, στη βάση του πλαισίου αιτημάτων μας, όπως έχουν διαμορφωθεί, ως το ελάχιστο για να επιβιώσουμε και να ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Καταλήξαμε σε πανελλαδική δράση όλα τα μπλόκα να προχωρήσουμε σε συντονισμένο κλείσιμο για περισσότερες ώρες δρόμων, τελωνείων, λιμανιών κ.α.
Κάθε μπλόκο να οργανώσει και τις δικές του αγωνιστικές παρεμβάσεις, πχ στα γραφεία του ΟΓΑ, του ΕΛΓΑ, του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε Τράπεζες, Δικαστήρια για τις διώξεις κ.α.
Στόχος των ενεργειών μας είναι να εκφράζεται η αλληλεγγύη των λαϊκών στρωμάτων στον αγώνα μας. Να ενισχύεται η ενότητα και η κλιμάκωση του αγώνα.
Επόμενος βασικός σταθμός της αγωνιστικής μας πορείας θα είναι η πανελλαδική απεργία στις 4 Φλεβάρη. Πάμε με όλους όσους στοχεύουν μαζί μας τον ίδιο αντίπαλο Καλούμε τους αγρότες των μπλόκων να πάρουν, μαζικά και δυναμικά, μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις και, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που έχουν την ίδια με μας αγωνιστική στόχευση κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και των μονοπωλιακών ομίλων, να διαδηλώσουμε την αγωνιστική αντίστασή μας σ΄ αυτή την πολιτική που μας καταστρέφει.
Κοινός αγώνας όλων των παραγωγών του πλούτου, μικρομεσαίων αγροτών, βιοτεχνών, εμποροϋπαλλήλων ενάντια στους ληστές του μόχθου απέναντι στην κερδοφορία της εκμετάλλευσης, του ιδρώτα μας.

Νίκαια – Λάρισας, Τρίτη 26 Γενάρη 2016.