“Αυτό#2” για να μην ξεχνιόμαστε

όσο κι αν το θέλουν όλοι -να ξεχνιόμαστε-

και μετά το “Αυτό#2” …το #3, το #4, το #5… και στο τέλος το “Μεγάλο Αυτό”. Για να ‘χει και η “Πράσινη Αστυνομία” του κου Τσιρώνη εύκολη δουλειά.

Ενώ περιμένουμε τα αποτελέσματα της ενασχόλησης –τώρα πια- της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος με το «Αυτό», ήρθε η ώρα να αναδειχθεί ένα από τα πάμπολλα «Αυτά» που υπάρχουν στον τόπο των τυχερών κατοίκων του μυθικού βουνού, δημιούργημα των χεριών τους –σε πρώτη φάση- και της αδράνειας των κυβερνητών μας –στην τελική και μόνιμη φάση-.

Το «Αυτό #2» είναι στη στροφή του παράδρομου Λιτοχώρου-Λεπτοκαρυάς, μετά το ρέμα της Χασκάρας, σε μια εσοχή που δημιουργήθηκε πιθανώς από παλιό εργοτάξιο.

Και το «Αυτό#2» συγκεντρώνει όλου του κόσμου μας και των δραστηριοτήτων μας τα απόβλητα, ιδιωτών και μη, ακίνδυνα και επικίνδυνα, φυσικά και μη, υλικά κάθε είδους που συνθέτουν το ψηφιδωτό της αυτοκτονικής αδιαφορίας όλων μας, διοίκησης και λαού. Περισσεύματα τσιμέντου, άσφαλτος, έπιπλα, κλαδέματα, και όλα τα είδη των οικιακών σκουπιδιών.
Σημαντικές λεπτομέρειες: όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, το «Αυτό#2» τροφοδότησε και ορειβάτης συμπολίτης μας –πιθανώς και οικολόγος- που προτίμησε εκεί να πετάξει σχετικές εκδόσεις, αντί πχ να καταλήξουν σε κάποια δημόσια βιβλιοθήκη.
Η δε ημερομηνία που αυτόματα αποτυπώνεται στις φωτογραφίες συμπίπτει με τη μέρα που ο υφυπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε στην Κατερίνη τα περί Ολύμπου οράματά του. Μεταξύ των οποίων και η μεταφορά επισκεπτών στον Όλυμπο και σε μεγάλα υψόμετρα, με ελικόπτερα. Πιθανώς γιατί …. Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει ο –ολύμπιος και παρολύμπιος- κόσμος, ζωγραφιά…