Όλα τα μπλόκα στην Κατερίνη

το μεσημέρι της Τετάρτης

Δια ζώσης ή σε ανοιχτή ακρόαση αποφασίζουν την πορεία του αγώνα των αγροτών και απαντούν στα περί “ακραίων κύκλων”…

Σε σύσκεψη της ηγεσίας όλων των μπλόκων στην Κατερίνη, το μεσημέρι της Τετάρτης, στην «Εκάβη» καλούν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής του διπλού μπλόκου της Πιερίας, μια μέρα πριν την απεργιακή κινητοποίηση που αναμένεται να παραλύσει την Ελλάδα.

Στη σύσκεψη κλήθηκαν να συμμετάσχουν όλες οι εκπρόσωποι των μπλόκων και όσοι δεν μπορέσουν να βρεθούν στην Κατερίνη θα συμμετέχουν με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Η κρισιμότητα της σύσκεψης αφορά και το συντονισμό των αγροτών με την απεργία της επόμενης μέρας, Πέμπτης 4ης Φεβρουαρίου 2016, αλλά και την –συμβολική- απάντηση των αγροτοσυνδικαλιστών της Πιερίας στις κατηγορίες του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ περί ακραίων κύκλων και προσπάθειας «ανάστασης» του παρακράτους και των οργανώσεων-«καρφίτσα» της δεκαετίας του ’60, σε ότι αφορά την καθοδήγηση των κινητοποιήσεων στην Κατερίνη. Κατηγορίες που απευθύνθηκαν μετά την ακύρωση -το περασμένο Σάββατο- της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην «Εκάβη», από συγκέντρωση των αγροτών που επίσης χαρακτηρίστηκε «αντισυγκέντρωση».
Ήδη, οι αγρότες αυξάνουν την πίεση στα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, ενώ όλο και περισσότερες επαγγελματικές ομάδες δηλώνουν την συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών και συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης. Σήμερα, κλειστά θα είναι τα μπλόκα των Μαλγάρων τη Θεσσαλονίκη (από τις 12.00 ως τις 18.00), της Κατερίνης από τις 18.00 ως τις 20.00 και των Τεμπών από τις 13.00 ως τις 19.00.

 

Η ανακοίνωση για την αυριανή σύσκεψη

Το συντονιστικό όργανο των αγροτικών μπλόκων της Πιερίας καλεί σε πανελλήνια σύσκεψη στην Κατερίνη, στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 3-2-2016, προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός εν όψει της πανελλαδικής απεργίας της Πέμπτης 4-2-2016 και της συνέχισης του αγώνα των αγροτών, ενάντια στο Ασφαλιστικό, το Φορολογικό και τον αφανισμό του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα.
Η σύσκεψη θα γίνει στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Κατερίνης «Εκάβη» και έχει ληφθεί μέριμνα ώστε οι εκπρόσωποι των συντονιστικών που δεν θα μπορέσουν να παραβρεθούν στη σύσκεψη να μετέχουν τηλεφωνικά, για να καταθέσουν τις απόψεις τους και να ψηφίσουν ή όχι τις τελικές αποφάσεις.

Η συμμετοχή όλων μας κρίνεται απαραίτητη

 

Η Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων Πιερίας