“Νέκρωσε” και η Πιερία

24ωρη πανελλαδική απεργίακατα του Ασφαλιστικού

Αίτημα όλων: να αποσυρθεί το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο. η Ελλάδα βγήκε στους δρόμους, η Πιερία “νέκρωσε” κι αυτή. Άγνωστες οι προθέσεις της κυβέρνησης.

Η Πιερία, όπως και ολόκληρη η Ελλάδα, «νεκρώνει» σήμερα Πέμπτη 4.2.2016 από τη γενική απεργία κατά του Ασφαλιστικού, την πρώτη εδώ και χρόνια που έχει εξασφαλίσει τεράστια συμμετοχή, πριν καν την πραγματοποίησή της.

 

Στην Κατερίνη είναι σε εξέλιξη η δεύτερη συγκέντρωση απεργών στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, προηγήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και η τρίτη συγκέντρωση –στην Πλατεία Ελευθερίας- θα είναι αυτή των ελευθέρων επαγγελματικών, εμπόρων, κτλ. Η συμμετοχή στη σημερινή απεργία είναι πρωτοφανής με πάρα πολλούς κλάδους να είναι ήδη σε κινητοποίηση λόγω του Ασφαλιστικού και του Φορολογικού, όπως οι αγρότες, οι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές και το προσωπικό του ΕΚΑΒ.
Λόγω της απεργίας, αλλά και για να εκτονώσουν την πίεση που συσσωρεύεται στα πολυάριθμα μπλόκα τους σ’ όλη την Ελλάδα, οι αγρότες απελευθερώνουν σήμερα και αύριο τις εθνικές οδούς για να περάσουν στη συνέχεια σε πολύωρους αποκλεισμούς σ’ όλη τη χώρα. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα και στην Αθήνα. Καθολική είναι και η συμμετοχή στο Δημόσιο τομέα, ο οποίος λειτουργεί σε επίπεδα ασφαλείας. Οι Ενώσεις Συντακτών απέργησαν χθες, μετά από αίτημα της ΓΣΕΕ, προκειμένου σήμερα τα Μέσα να καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

 

Πρωτοφανής είναι και η συμμετοχή των επαγγελματιών και των εμπόρων στο Λιτόχωρο, πρωτεύουσα του Δήμου. Ενδεικτικό της πρωτοφανούς συμμετοχής στη σημερινή απεργία είναι το γεγονός ότι όλα τα περίπτερα είναι κλειστά, όπως και σχεδόν όλα τα καταστήματα αναψυχής και εστίασης, ενώ στην απεργία συμμετέχουν και όλοι οι οδηγοί ταξί, γιατροί και φαρμακεία .