“Ποιος ΣΥΡΙΖΑ;”

Νίκος Χουντής, στην Κατερίνη

Ήρθε για τα εγκαίνια των γραφείων της ΛΑΕ, τη μέρα που η Αθήνα γέμιζε αγρότες. Έκανε μίνι περιοδεία και δηλώσεις για τα τρέχοντα, αλλά και τα μελλούμενα. Και τις πιθανές συνεργασίες που θα φέρουν τα δύο τελευταία…

Ο λαός ανασυντάσσεται και διεκδικούμε να είμαστε μέρος αυτής της ευρύτερης κοινωνικής συμμαχίας που δεν παραδέχτηκε την ήττα και δεν συμπαρατάχτηκε με την κυβέρνηση Τσίπρα, δήλωσε στην Κατερίνη ο ευρωβουλευτής της «Λαϊκής Ενότητας», Νίκος Χουντής. Ο κος Χουντής επισκέφθηκε την Κατερίνη για τα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος και επ’ ευκαιρία πραγματοποίησε μίνι περιοδεία στην πόλη.
Σε ότι αφορά το προσφυγικό, ο Νίκος Χουντής επεσήμανε ότι η Ευρώπη έχει «ξεστρατίσει» από τις αρχές και τις αξίες που την καθοδηγούσαν και το προσφυγικό είναι μια τραγική απόδειξη αυτής της υποχώρησης.

Για την πορεία της ΛΑΕ και το άμεσο μέλλον ο ευρωβουλευτής ξεκαθάρισε ότι το κόμμα επιδιώκει τις συνεργασίες, αλλά «δεν είμαστε τα “ορφανά” του Τσίπρα, έχουμε πρόγραμμα συνεργασίας και η πολιτική των συνεργασιών των αντιμνημονιακών δυνάμεων είναι κάτι που επιδιώκουμε και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν θα είναι ένα προεκλογικό κόλπο». Απέκλεισε την πιθανότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και διερωτήθηκε «με ποιον ΣΥΡΙΖΑ;», περιγράφοντας ένα προσωποπαγές κόμμα, κατ’ όνομα είναι ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι καν ΣΥΡΙΖΑ και από την άποψη της δημοκρατικής συγκρότησης. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ μας ενδιαφέρει, διευκρίνισε ο κος Χουντής, γιατί δουλέψαμε μαζί και τώρα έχει πολλά ερωτηματικά επειδή πίστεψε στο παράλληλο πρόγραμμα.
Επικίνδυνη εξέλιξη χαρακτήρισε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στα προσφυγικά θέματα και επεσήμανε «από την εμπειρία μου στο Υπουργείο Εξωτερικών τότε, είχαμε όλοι συμφωνήσει στη μη στρατιωτικοποίηση της προσπάθειας», επικινδυνότητα που αυξάνεται για την Ελλάδα και τα ανοιχτά της θέματα και γιατί το ΝΑΤΟ τηρεί ουδέτερη στάση σε διενέξεις μεταξύ μελών του. Προειδοποίησε επίσης ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εξ αιτίας αυτής της εμπλοκής στο θέμα των προσφύγων, να υπάρξουν για την Ελλάδα πολύ αρνητικές συνέπειες από την Συριακή κρίση.
Τέλος, για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών της χώρας, ο Νίκος Χουντής σημείωσε ότι πρέπει να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο, αλλά η συγκυρία της προσπάθειας είναι ύποπτη.