Και πάλι η ΧΑ στο μνημόσυνο;

ποιο πρωτόκολλο επιβάλλει τη σπίλωση; του Τζιτζικώστα;

Το λεγόμενο Συνταγματικό Τόξο υπάρχει μόνο στη Βουλή. Στην Πιερία, -μέχρι στιγμής- όλοι δέχονται να συνυπάρξουν σε τιμητική εκδήλωση θυμάτων του ναζισμού, μαζί με τους νεοναζί. Πλην ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Την αντίδραση του πιερικού ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε σήμερα η επιλογή του Δήμου Κατερίνης να καλέσει και πάλι την «Χρυσή Αυγή» στο μνημόσυνο των 40 εκτελεσθέντων στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, το Φεβρουάριο του 1943.
Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, κατηγορεί τη διοίκηση του Δήμου ότι προσβάλει την ιστορική μνήμη, «κρυπτόμενη υπό των τύπων» του πρωτόκολλου. Επισημαίνει επίσης ότι η διοίκηση του Δήμου της πρωτεύουσας του νομού «επιμένει να ανέχεται τους νοσταλγούς των θυτών σε μια εκδήλωση μνήμης των θυμάτων τους», σε μια περίοδο που οι νοσταλγοί του ναζισμού προσπαθούν «να σηκώσουν κεφάλι».
Από το περσινό μνημόσυνο απουσίαζε το ΚΚΕ που έχει επιλέξει να διοργανώνει δική του, ξεχωριστή τιμητική εκδήλωση.

 

prosklisi thimata katohis

Το δελτίο Τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας
Καμία ανοχή στο τέρας του ναζισμού
Επιμένει να επικαλείται το πρωτόκολλο η διοίκηση του δήμου Κατερίνης και να καλεί κάθε χρόνο τους νοσταλγούς του Χίτλερ, τη Χρυσή Αυγή, στην εκδήλωση μνήμης των 40 συμπολιτών μας θυμάτων του ναζισμού στο Σ. Σταθμό.
Επιμένει, κρυπτόμενη υπό των τύπων, να αγνοεί την ουσία της κίνησής της, που δεν είναι άλλη από την προσβολή της μνήμης, τόσο των εκτελεσθέντων συμπολιτών μας, όσο και της συλλογικής μνήμης του λαού μας, που δε δίστασε απ’ τη πρώτη στιγμή να πληρώσει ακριβό, πολύ ακριβό τίμημα για να απαλλαγεί από το ναζιστικό τέρας.
Επιμένει να ανέχεται τους νοσταλγούς των θυτών σε μια εκδήλωση μνήμης των θυμάτων τους.
Καμία δικαιολογία δεν μπορεί να καλύψει αυτήν την προσβολή, αυτήν την έλλειψη σεβασμού στα θύματα του ναζισμού.
Καμία δικαιολογία δεν μπορεί να νομιμοποιήσει την παρουσία χρυσαυγιτών, οπαδών του νεοναζισμού, οπαδών ιδεολογίας, αρχών και πρακτικών ξενοφοβίας και ρατσισμού.
Σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές , που το τέρας επιχειρεί να ξανασηκώνει κεφάλι, έχουμε όλοι ευθύνη να το σταματήσουμε και η τοπική αυτοδιοίκηση έχει το δικό της μεγάλο μερτικό σ’ αυτήν προσπάθεια.
Οποιαδήποτε ανοχή, σημαίνει συνενοχή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τιμήσει, με κάθε σεβασμό, τιμή και περηφάνια του νεκρούς του αντιφασιστικού αγώνα του λαού μας, καταθέτοντας στεφάνι στη μνήμη τους μια άλλη ώρα από αυτήν που η διοίκηση του δήμου μας έχει προγραμματίσει.

 

Ν.Ε Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ