Πορτοκάλια, συσκέψεις…

και ραντεβού με την κυβέρνηση

Τα μπλόκα χαλάρωσαν, οι διερχόμενοι πήραν δώρο πορτοκάλια και εκκλήσεις συμπαράστασης, απόψε γίνεται σύσκεψη στην Αθήνα και το ραντεβού με την κυβέρνηση μπορεί και να γίνει αύριο…

Οι αγρότες της Πιερίας δεν πήγαν σήμερα στο ραντεβού των 12μμ στην Νίκαια της Λάρισας, επιβεβαιώνοντας το ρήγμα που είχε διαφανεί σε προηγούμενα ραντεβού σε Κατερίνη και Θεσσαλονίκη, αλλά εκπρόσωπός τους θα βρίσκεται στην Αθήνα για την κρίσιμη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για τις 7μμ απόψε.

Τα μπλόκα ήταν σήμερα ανοιχτά, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, ενώ οι αγρότες στο μπλόκο της γέφυρας Αλεξιάδη, στη νότια έξοδο της Κατερίνης, μοίρασαν πορτοκάλια στους διερχόμενους οδηγούς και ζήτησαν την συμπαράσταση των πολιτών στον αγώνα τους που ήδη συμπλήρωσε 31 ημέρες διάρκειας.

Ταυτόχρονα με την αποψινή σύσκεψη στην Αθήνα θα διευθετούνται οι λεπτομέρειες για την συνάντηση με την κυβέρνηση, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα η αντιπροσωπεία των αγροτών να συναντηθεί τελικά και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Στην αποψινή σύσκεψη δεν μετέχουν τα μπλόκα που συμφωνούν με τη στρατηγική και τα αιτήματα της Νίκαιας και των «ομόσταυλων» μπλόκων. Η διάθεση για συζήτηση και συνδιαλλαγή, μετά την μακροχρόνια κινητοποίηση, το αδιέξοδο στη συνεννόηση και η επιμονή σε μηδενικές ή ολικές βάσεις συζητήσεις, πιέζει και τις δυο πλευρές, με το βάρος μιας πιθανής μη ανακλητής αποτυχίας που θα είχε ως μόνο διέξοδο τη συνολική επικράτηση ενός εκ των δυο μερών. Και το ρίσκο αυτό δεν επιθυμεί να το πάρει κανείς. Ειδικά η κυβέρνηση, τώρα που το μέτωπο των αγροτών δεν είναι αρραγές.

Στην Αθήνα δεν θα μπορέσει να βρεθεί ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βροντούς, Χρήστος Βάγιας, αλλά οι συνεννοήσεις θα ολοκληρωθούν με τη βοήθεια της τεχνολογίας.