Πινακίδος συνέχεια

στο Δημοτικό Συμβούλιο

Αποκαλύφθηκε, είναι εκεί, ο Μιλόσοσκι είναι ουτιδανός, η Μακεδονία Ελλάδα και μην το κανουμε και θέμα γιατί …καλοκαίρι έρχεται.

Η πινακίδα-καλωσόρισμα στη Μακεδονία/απάντηση στο Μιλόσοσκι και τους Σκοπιανούς απασχόλησε επί τροχάδην και το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της 23ης.2.2016, με αφορμή προ ημερησίας ερώτηση του επικεφαλής του «Συνδυασμού Ευθύνης».

 

Ο Γιώργος Φαρμάκης επεσήμανε ότι ίσως τα περιεχόμενα της πινακίδας ίσως να μην γίνεται κατανοητό απ΄ όσους δεν ξέρουν τα στοιχεία της ελληνοσκοπιανής διένεξης και ίσως τελικά δεν γίνεται κατανοητό ότι κάποιος εισέρχεται μεν στην Μακεδονία, αλλά …παραμένει σε ελληνικό έδαφος. Διάφορες επισημάνσεις κατέθεσαν και άλλοι από την αντιπολίτευση και όλα αυτά απαντήθηκαν από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Δημόπουλο με το γνωστό «αυτά είναι απόψεις σας, καταγράφηκαν, προχωράμε». Με το οποίο αντιμετωπίζει συνήθως και την πολύ πιο περιεκτική κριτική, σε πολύ σημαντικότερα θέματα.

 

Η άποψη της ΕτΟ: ΑΝ το θέμα εξακολουθεί να είναι σοβαρό, – το ξαναλέω, ΑΝ-, οι γείτονές μας θα γελάνε το καλοκαίρι που θα προσπερνάνε την πινακίδα με τα αυτοκίνητά τους που φέρουν το ΜΚ στις δικές τους πινακίδες –των αυτοκινήτων- ΧΩΡΙΣ το αυτοκόλλητο που θα έπρεπε να φέρουν επίσης τα αυτοκίνητα αυτά όταν φέρουν και το ΜΚ. Το αυτοκόλλητο που ξεκαθαρίζει ότι «Αναγνωρίζεται από την Ελλάδα ως ΠΓΔΜ», που είναι απόφαση του ελληνικού κράτους, καίρια για την τύχη του Σκοπιανού προβλήματος, η οποία ισχύει, αλλά δεν ισχύει. Δεν ισχύει γιατί και δεν γίνεται έλεγχος στη διέλευση στα σύνορα αν φέρουν το αυτοκόλλητο οι ΜΚάδες αυτοκινητιστές και –κυρίως- δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ επίπτωση σε όσους δεν το φέρουν ή το ξεκολλάνε μόλις περάσουν τα σύνορα. Ούτε πρόστιμο, ούτε ποινή, τίποτα. Απλώς αν αστυνομικός διαπιστώσει την έλλειψη, μπορεί να συστήσει να τοποθετηθεί ξανά. Όλα αυτά είναι γνωστά και ΑΠΟΔΕΚΤΑ, κυρίως χάριν του πολυπόθητου και ζωτικού τουρισμού. Προς τι οι λεονταρισμοί λοιπόν; Προς τι όλα αυτά τα post τα θριαμβευτικά, ειδικά επαγγελματιών του τουρισμού του Δήμου μας; Για να απαντήσουμε και κατατροπώσουμε τους γείτονες-πελάτες μας ή για να χορτάσουμε λίγο ακόμη αδιέξοδο, υποκριτικό και εκ των προτέρων ηττημένο εθνικισμό;