“ΟΧΙ” στους καταυλισμούς

και τους πρόσφυγες

Ήδη διαφαίνεται η άρνηση του Δημοτικού Συμβουλίου να δεχτεί δημιουργία καταυλισμών προσφύγων στην έκταση του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

ΣΕ ΛΙΓΟ
ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

Η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γέμισε τελικά την αίθουσα συνεδριάσεων, όσο καμία τακτική. Το αποκλειστικό θέμα συζήτησης –η δημιουργία καταυλισμών προσφύγων στο Δήμο Δίου-Ολύμπου- προκάλεσε την έλευση και του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Τζαμακλή, του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης και ξενοδόχου Τάκη Λεμονόπουλου, της προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελίας Ξυπτερά, πολλών πρώην δημοτικών συμβούλων, αλλά και κατοίκων του Δήμου που κινητοποιήθηκαν από την πρόθεση της κυβέρνησης για τη χωροθέτηση των προσφυγικών καταυλισμών.

Ήδη, μετά μια μικρή εισήγηση του δημάρχου Κωνσταντίνου Δημόπουλου, τον λόγο έλαβε ο βουλευτής κος Τζαμακλής, ο κος Λεμονόπουλος και η κα Ξυπτερά. Αυτή την ώρα η συνεδρίαση συνεχίζεται με τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και έχει ήδη τοποθετηθεί ο Γιώργος Φαρμάκης του «Συνδυασμού Ευθύνης», ο Νίκος Λαπάτσης της «Αλήθειας» (ο κος Δημητριάδης απουσιάζει λόγω ασθένειας) και η αυτή τη στιγμή τοποθετείται η Κατερίνα Κουρίτα της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στην εισήγησή του, ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από την πλευρά της κυβέρνησης, παρά την πρωινή τηλεφωνική του επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα. Ο κος Λεμονόπουλος υπενθύμισε στο Δημοτικό Συμβούλιο την ξεκάθαρη –όπως είπε- τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, προκειμένου ο τοπικός τουρισμός να μην αντιμετωπίσει περισσότερα προβλήματα. Την ίδια εικόνα μετέφερε και στο Δημοτικό Συμβούλιο η κα Ξυπτερά, επισημαίνοντας και τα στοιχεία που προέκυψαν από πρόσφατες τουριστικές εκθέσεις, από τις οποίες οι κρατήσεις επισκεπτών προς την Πιερία είναι σημαντικά μειωμένες.

Μετά την τοποθέτηση των επικεφαλής υπήρξαν αντιδράσεις απο την αντιπολίτευση από την προσπάθεια της διοίκησης να τοποθετηθούν μόνο οι επικεφαλής. Ήδη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αστέριος Γαλάνης, θα δώσει το λόγο σε όποιον το επιθυμεί.