Γνωρίζει κανείς για τα έγγραφα αυτά;

ή τι αφορούν;

Κάθε βοήθεια δεκτή. Είναι έγγραφα παλιών υποθέσεων που όμως ακόμη αποτελούν βάρος για το Δήμο μας; Είναι πιθανό να φανούν χρήσιμα;

Σε πρόσφατη συνεδρίαση, το Δημοτικό μας Συμβούλιο συζήτησε περί των χρεών της δημοτικής μας επιχείρησης και των υποχρεώσεων της που έπρεπε να αναλάβει ο Δήμος, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην αποστολή της και την απασχόληση ουκ ολίγων εργαζομένων και πολλά άλλα.
Κι επειδή τα χρέη και τα βάρη αυτά «πάνε πίσω» χρόνια πολλά και αφορούν παλιότερες διοικήσεις Δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων προ Καλλικράτη, η συζήτηση χρειάστηκε ιστορικά στοιχεία και πληροφορίες που –δυστυχώς- δεν κατορθώθηκε να βρεθούν, παρά την παρουσία και παλιού αυτοδιοικητικού που βρέθηκε στη συνεδρίαση για άλλο λόγο.
Η υπόθεση των παλιών χρεών θα απασχολήσει και τη Δικαιοσύνη, αν και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου δεν πρόκειται να ζητήσει την επέμβασή της, αλλά ήδη ένας έλεγχος αρμόδιων υπηρεσιών δρομολογεί κάποιες έρευνες.

Η ΕτΟ έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται τα σκουπίδια και εισβάλει σε χωματερές για να αναδείξει οικολογικά προβλήματα. Τα σκουπίδια είναι –για πολλούς- θησαυρός κι έτσι αποκτήσαμε μερικά έγγραφα άξια περαιτέρω έρευνας και εξακρίβωσης. Μέχρι στιγμής, δεν στάθηκε δυνατό να τα διασταυρώσουμε, αν και στην πρωτότυπη μορφή τους έχουν όλα τα στοιχεία που λείπουν απ΄ την παρούσα δημοσίευση. Όσοι μπορούν να βοηθήσουν να εντοπίσουμε το πώς και το γιατί και τα ακριβή στοιχεία της υπόθεσης στην οποία αναφέρονται τα έγγραφα, είναι ευπρόσδεκτοι. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.-

 

deta1                                       

 

     deta2