Σήμερα η δεύτερη συζήτηση

για την "Καναπίτσα"

Ο αγώνας κατά των καταυλισμών προσφύγων στην Πιερία συνεχίζεται και σήμερα 10.3.2016 το θέμα θα συζητηθεί για δεύτερη φορά, στη δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.

Η πρωτοβουλία δημοτών και δημοτικών συμβούλων κατά της εγκατάστασης καταυλισμού προσφύγων στο Δήμο μας –αλλά και γενικότερα στην Πιερία- συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα 7.3.2016, με τη συμμετοχή των διοικήσεων πολλών συλλόγων και φορέων του Δήμου μας.

Η συνεδρίαση αφορούσε την καλύτερη οργάνωση της εκστρατείας κατά του καταυλισμού, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, την Παρασκευή 4.3.2016, και την σχεδόν ομόφωνη απόφασή του να σταλεί ψήφισμα στην κυβέρνηση με το οποίο θα διατρανώνεται η διαφωνία με τη χωροθέτηση καταυλισμού στο Δήμο και το νομό, εξέλιξη που θα ήταν καταστροφική για τον τουρισμό της Πιερίας. Με το σκεπτικό αυτό, συμφώνησαν οι περισσότεροι απ’ όσους μετείχαν στη συνάντηση, προσθέτοντας ουκ ολίγες παρενέργειες στην ομαλή κοινωνική και οικονομική ζωή της περιοχής μας. Τελικώς, οι μετέχοντες συμφώνησαν

– οι διοικήσεις συλλόγων να ενημερώσουν τα όργανα διοίκησής τους και να επιστρέψουν με συγκεκριμένες αποφάσεις για το θέμα
– να μεταφερθεί αίτημα στη διοίκηση του Δήμου για πληρέστερη ενημέρωση και συντονισμό των ενεργειών και συνεδρίαση εκ νέου του Δημοτικού Συμβουλίου
– η επιτάχυνση και η ένταση των ενεργειών κατά της χωροθέτησης καταυλισμού στην «Καναπίτσα» ή αλλού, με συγκέντρωση υπογραφών, συγκεντρώσεις και όποιο άλλο τρόπο συμφωνηθεί.

Τα αιτήματα προς το Δήμο δεν απαντήθηκαν ακόμη επίσημα, αλλά η διοίκηση του Δήμου και ο δήμαρχος προσωπικά, προσανατολίζονται στο να μην υπάρξει και δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, αλλά να δημιουργηθεί μια επιτροπή με τη συμμετοχή των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που θα ασχολείται με το θέμα και αν υπάρξει βούληση –υπάρχει ήδη- το θέμα να συζητηθεί και στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου που συνεδριάζει σήμερα 10.3.2016, στις 14.00.

Οι πληροφορίες της ΕτΟ ότι ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Δημόπουλος έχει επιλέξει να κρατήσει αποστάσεις από εξελίξεις τύπου …Ανδρομάχης που έζησε η Κατερίνη πρόσφατα, επιβεβαιώνονται και από το γεγονός ότι –λίγο πριν συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση- ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του να μην προβαίνουν σε δηλώσεις και τοποθετήσεις για το θέμα και να έχει ο ίδιος το ρόλο του … εκπροσώπου Τύπου του Δήμου. Σημειώνεται ότι χαμηλούς τόνους τήρησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και στην έκτακτη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, ενώ ελάχιστοι συμμετείχαν στην συνάντηση της πρωτοβουλίας την Δευτέρα. Σε εμφάνισή του σε χθεσινή εκπομπή της ΕΡΤ3, ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος υπεραμύνθηκε της επιλογής κατά του καταυλισμού, λόγω των προβλημάτων που θα δημιουργήσει στον τουρισμό και την αγορά ακινήτων.

Τις τελευταίες μέρες, στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε τοπικά Μέσα, τείνουν να την μετατρέψουν από υπόθεση «Καναπίτσα», σε υπόθεση …«Παντού στο Δήμο Δίου-Ολύμπου» και θέλουν καταυλισμοί προσφύγων να δημιουργούνται στις κατασκηνώσεις της Λεπτοκαρυάς, ενώ φήμες περιλαμβάνουν και πολλές άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις της περιοχής μας.

Τέλος, πέντε μέρες μετά τη δημοσίευση επιστολής της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ν. Πιερίας-Ν. Ημαθίας και Ν. Πέλλας και αναφοράς του βουλευτή Πιερίας (ΝΔ), Κώστα Κουκοδήμου, προς τα αρμόδια Υπουργεία, η «Εφημερίς του Ολύμπου» δεν έχει λάβει κανένα από τα δύο κείμενα. ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ για την επιλογή αυτή των συνδικαλιστών και του βουλευτή, απλώς τη θέτει υπ’ όψιν των αναγνωστών της.