Στην Πέτρα

αντί στην "Καναπίτσα";

Η συνάντηση είχε αποτέλεσμα. Και για το σημείο και για την προσέγγιση ανάλογων θεμάτων…

Με τον καλύτερο τρόπο φαίνεται πως λύνεται η υπόθεση «Καναπίτσα», μετά τη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας και συναρμόδιου για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, με το δήμαρχο Δίου-Ολύμπου και το βουλευτή Πιερίας, Κώστα Κουκοδήμο.

Πληροφορίες από την Αθήνα θέλουν τον συναρμόδιο υπουργό να πείστηκε από τις αντιρρήσεις των δυο τοπικών παραγόντων και να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο η απαραίτητη υποδομή να δημιουργηθεί τελικά στην Πέτρα, στο χώρο του παλιού ψυχιατρικού νοσοκομείου και παλιότερα σανατόριου.

 

Στην συνάντηση των τριών στο γραφείο του Δημήτρη Βίτσα, συμφωνήθηκε επίσης να υπάρξει καλύτερος συντονισμός στον περαιτέρω χειρισμό όλων των θεμάτων και να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο επικοινωνιακό μέρος των όποιων αποφάσεων και προσπαθειών, λόγω και του τουρισμού της περιοχής και της γεωγραφικής του θέσης.

 

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε πριν απο λίγο και δελτίο Τύπου του Δήμου με τις λεπτομέρειες της συνάντησης

 

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
Επικοινωνία Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης
Τηλέφωνο 2352350102
Διεύθυνση Αγ. Νικολάου 15, Λιτόχωρο                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Email dimos@dion-olympos.gr
Website www.dion-olympos.gr

ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Λιτόχωρο 11/3/16

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ – ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΒΙΤΣΑ
«ΑΛΛΑΓΉ ΠΟΡΕΙΑΣ: ΟΧΙ “BY PASS” ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ»

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, επισκέφτηκαν σε προγραμματισμένη συνάντηση ο πρ. Υφυπουργός και Βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος και ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος, σήμερα Παρασκευή ώρα 11:00 στο Πεντάγωνο.
Η συζήτηση ήταν εκτενής και αφορούσε την εξαγγελία δημιουργίας κέντρου προσωρινής φιλοξενίας (by pass) προσφύγων στο Λιτόχωρο και τις επιπτώσεις στον τουρισμό ενόψει της ενάρξεως της τουριστικής περιόδου με τις επακόλουθες επιπτώσεις.
Ο Υπουργός πείστηκε από τα επιχειρήματα των κ.κ. Κώστα Κουκοδήμου και Κώστα Δημόπουλου να μη δημιουργηθεί στο Λιτόχωρο και στις τουριστικές περιοχές του Δήμου Δίου – Ολύμπου και νομού Πιερίας “by pass”, διότι οι επιπτώσεις στον τουρισμό και στην τοπική οικονομία θα είναι ανεπανόρθωτες.
Ξεκαθάρισε ότι στις προθέσεις του ουδέποτε υπήρξε η δημιουργία “by pass” 4000 προσφύγων στην περιοχή. Επίσης ανέφερε ότι στην περίπτωση που απαιτηθεί χώρος στην Πιερία για περιορισμένο αριθμό προσφύγων, αφού ενημερώσει τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμαρχο Κατερίνης, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας “by pass” στις εγκαταστάσεις του ψυχιατρείου Πέτρας που βρίσκεται στην περιοχή της Λόκοβης.
Ο πρ. Υφυπουργός Κώστας Κουκοδήμος και ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος, μετά από ωριαία συζήτηση αποχώρησαν πλήρως ικανοποιημένοι για την απόλυτη κατανόηση και αποδοχή των θέσεών τους από πλευράς Υπουργού, αποτρέποντας την τελευταία στιγμή τη δημιουργία “by pass” στην τουριστική ζώνη. Επεσήμαναν επίσης στον Υπουργό ότι είναι στη διάθεσή του για συνεργασία στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες όποτε απαιτηθεί.

Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης