Παράπλευρες παγίδες

γνωστές σε μας, σοκ για τους επισκέπτες

Λίγη βροχή, πολλές φθορές, κακοτεχνίες και έλλειψη συντήρησης και το τοπικό δίκτυο μετατρέπεται σε μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή, ειδικά για τους επισκέπτες.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το τοπικό οδικό δίκτυο, προβλήματα που επιδεινώνονται όταν ο καιρός μετατρέπει πολλά σημεία του σε παγίδες για οδηγούς και διερχόμενους.

Κάποια από τα προβλήματα αυτά οφείλονται σε κακή συντήρηση ή και έλλειψη συντήρησης, σε κακοτεχνίες ή φθορές. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη όταν το τοπικό –παράπλευρο- δίκτυο επιβαρύνεται με πρόσθετη κυκλοφορία και κακοκαιρία. Αν οι περισσότεροι ντόπιοι οδηγοί έχουν εντοπίσει ήδη τις περισσότερες παγίδες κι επικίνδυνα σημεία, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους επισκέπτες μας και πολύ περισσότερο με τους αλλοδαπούς. Το παράπλευρο δίκτυο διασχίζει και κατοικημένες περιοχές και –αναλογικά- εξυπηρετεί τον μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φόρτο, ειδικά στην περιοχή από το Λιτόχωρο ως τους Πόρους. Αλλά και το παράπλευρο οδικό δίκτυο προς την Κατερίνη κρύβει δεκάδες τέτοια σημεία, μικρές επικίνδυνες «πισίνες» γεμάτες με βρόχινο νερό που απλώς συσσωρεύεται στο συγκεκριμένο σημείο, είτε γιατί η απορροή χρειάζεται καθάρισμα και συντήρηση ή υπάρχει κάποια κακοτεχνία.

Η ΕτΟ κατέγραψε ένα τέτοιο σημείο, στη Λεπτοκαρυά, σε ώρα που η κυκλοφορία δεν ήταν τόσο πυκνή, ακριβώς για να είναι ευκρινέστερη η καταγραφή και να μην δημιουργεί … επιπλέον πρόβλημα. Δεν είναι το πιο επικίνδυνο σημείο του δικτύου, αλλά αντιπροσωπευτικό.
Δείτε τι συμβαίνει πολύ συχνά, με μια συνηθισμένη βροχόπτωση και όχι κάποια εντονότερη κακοκαιρία (πχ συν κακή ορατότητα, ομίχλη, κτλ). Όσα αποτυπώνει το βίντεο καταγράφηκαν σε λίγα λεπτά της ώρας.