“Αν δεν μας θέλετε, να μας το πείτε…”

“μία σας και μία μας…”

Η απουσία σας δεν είναι τυχαία και το λένε και δημοτικοί σύμβουλοι και ο δήμαρχος. Κι έχουν δίκιο. Οι αποφάσεις τους σας αφορούν, αλλά… απουσιάζετε.

Η ώρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζει να διχάζει διοίκηση και αντιπολίτευση, με τον επικεφαλής του «Συνδυασμού Ευθύνης» να προειδοποιεί ότι αν υπάρξει ξανά συνεδρίαση στις 3 μμ, η παράταξή του θα αποχωρήσει.

Το πρόβλημα προέκυψε από τις πρώτες μέρες της νέας διοίκησης και παρά τα παράπονα και τις αναγωγές στο παρελθόν –και τις διευθετήσεις του ωραρίου για να διευκολυνθεί η παρουσία του τότε επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Κωνσταντίνου Δημόπουλου- η αντιπολίτευση δεν εισακούεται με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται μέλη της να απουσιάζουν. Μόνιμη είναι πια και η απουσία δημοτών από το Συμβούλιο. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο Γιώργος Φαρμάκης «αν δεν μας θέλετε, να μας το πείτε…». Το πρόβλημα επεσήμαναν και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με την Κατερίνα Κουρίτα να προειδοποιεί και για μομφή, ενώ και ο Άρης Ρεμπατσιός επεσήμανε και την μη έγκαιρη ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Παράπονο που κι αυτό έχει καταθέσει η αντιπολίτευση ουκ ολίγες φορές ως τώρα. Ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης δήλωσε ότι δεν τολμά να σκεφτεί ότι όλα αυτά γίνονται για να μένουν κρυφές οι συνεδριάσεις.

Η απάντηση του δημάρχου προκάλεσε αντιπαράθεση, αφού υπερασπίστηκε το… ωράριο των δημοτικών υπαλλήλων και δήλωσε οπαδός του «μία σας και μία μας» σε ότι αφορά την «ταλαιπωρία» των δημοτικών συμβούλων. Επεσήμανε δε ότι όλα γίνονται κατά πως υπαγορεύει ο σχετικός νόμος και διέψευσε ότι –ως αντιπολίτευση- ζητούσε από τον τότε πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου βολική για τον ίδιο ώρα συνεδρίασης.

 

Η ΕτΟ θέλει να επισημάνει στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Αστέριο Γαλάνη, που πρώτος δήλωσε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι –πλέον- η πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  δεν αποστέλλεται σε κανένα Μέσο και δημοσιεύεται στον ιστότοπο του Δήμου, μερικές ώρες πριν τη συνεδρίαση, αν δημοσιευτεί τελικά. Στους δε νομικούς του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ότι ο νόμος περιγράφει την ελάχιστη υποχρέωση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απαγορεύει οτιδήποτε περισσότερο. Δηλαδή, αν το ελάχιστο –κατά νόμο- είναι πχ δυο μέρες δημοσίευση στον ιστότοπο του Δήμου, ΔΕΝ είναι παράνομο να δημοσιεύεται και πέντε μέρες σε άλλο ή άλλα Μέσα. Ήδη, η αντιπολίτευση θεωρεί δεδομένη την προσπάθειά σας να είναι κρυφές οι συνεδριάσεις, κε πρόεδρε.