Συντονιζόμαστε

και για πρόσφυγες και για ντόπιους

Παρά τις επίμονες προσπάθειες πολλών να τους υποδεχτούμε με …γουρουνοκεφαλές, η βοήθεια και συγκεντρώνεται και ρέει, με την πρωτοβουλία των πολιτών.

Συντονιστικό όργανο των εθελοντών και της προσπάθειας ανθρωπιστικής στήριξης των προσφύγων που φιλοξενούνται σε περιοχές του Δήμου Δίου-Ολύμπου δημιουργήθηκε ήδη στο Λιτόχωρο και ανέλαβε τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας και για τους πρόσφυγες, αλλά και για όσους συνανθρώπους μας χρειάζονται επίσης βοήθεια.

 

Το συντονιστικό στεγάζεται προσωρινά στο Γραφείο Πληροφοριών του Δήμου, στην Αγίου Νικολάου, μπροστά στο Δημαρχείο, και σύντομα θα μεταφερθεί σε κοντινό, μεγαλύτερο χώρο. Οι εθελοντές απευθύνουν έκκληση για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και στελέχωση της ομάδας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες λειτουργίας του γραφείου συντονισμού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6981 643566 (Άρης Κρανιώτης).

Ήδη, η συντονιστική Δίου-Ολύμπου εξέδωσε ανακοίνωση που αφορά τα είδη πρώτης ανάγκης για κάθε ομάδα, ξεχωριστά.

 

Η ανακοίνωση

 

Η συλλογή προϊόντων ξεκίνησε. Οι ανάγκες στο προσφυγικό κέντρο φιλοξενίας άλλαξαν και προστέθηκαν κάποια βασικά προϊόντα ακόμη. Με μόλις 5 λεπτά χρόνο από την καθημερινότητά μας και μικρό κόστος μπορούμε να βοηθήσουμε αποτελεσματικά, και τους πρόσφυγες και τους συνδημότες μας που έχουν ανάγκη.

Λίστα προσφύγων:
1) ΣΑΜΠΟΥΑΝ, ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ, ΣΑΠΟΥΝΙ χεριών, ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ σκόνη για ρούχα (μικρές συσκευασίες)
2) ΞΥΡΑΦΑΚΙΑ-ΑΦΡΟ ΞΥΡΙΣΜΑΤΟΣ, ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ, ΠΑΝΕΣ, ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ
3) ΒΡΕΦΙΚΑ ΓΑΛΑΤΑ, ΓΑΛΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ,
4)ΑΤΟΜΙΚΟΥΣ ΧΥΜΟΥΣ, ΜΠΙΣΚΟΤΑ, SNACKS κτλ
Λίστα για τους κατοίκους του Λιτοχώρου.
1)ΛΑΔΙ
2)ΖΥΜΑΡΙΚΑ,ΟΣΠΡΙΑ
3)ΖΑΧΑΡΗ,ΑΛΑΤΙ
4)ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ και ΠΑΝΤOΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ (δαπέδου, τζαμιών κτλ)
5)ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΚΡΟΥΑΣΑΝ,ΑΤΟΜΙΚΟΥΣ ΧΥΜΟΥΣ
6)ΒΙΒΛΙΑ-ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ κτλ
Επαναλαμβάνουμε ότι ο χώρος συγκέντρωσης είναι το δωμάτιο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ μπροστά στο Δημαρχείο.
Μπορείτε να διαλέξετε εσείς όσα και όποια προϊόντα θέλετε από όποια λίστα θέλετε και θα κάνουμε εμείς το διαχωρισμό.
ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-ΔΕΥΤΕΡΑ 10πμ-3μμ και 5-8μμ. Το πρωί της Τετάρτης  θα γίνει η παράδοση και στον φιλόπτωχο και στον προσφυγικό κέντρο φιλοξενίας. Ας κάνουμε όλοι ό,τι καλύτερο μπορούμε, όχι για εκείνους αλλά για εμάς τους ίδιους πρώτα απ’ ολα.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ