Παραδόθηκε η βοήθεια

και ετοιμάζεται η Πέτρα

Οι εθελοντές του Λιτοχώρου παρέδωσαν τα ειδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες του Βαρικού. Διαβεβαίωση Βίτσα για σταδιακή μετακίνηση απο τα παράλια στην Πέτρα.

Η ομάδα εθελοντών του Λιτοχώρου παρέδωσε σήμερα 30.3.2016 την ανθρωπιστική βοήθεια σε είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε κάμπινγκ του Βαρικού. Ταυτόχρονα, ολοκληρώνεται –εντός των προσεχών ημερών- η προετοιμασία του χώρου στην Πέτρα Ολύμπου που θα αποτελέσει τον κεντρικό καταυλισμό προσφύγων του νομού Πιερίας.

 

Οι εθελοντές του Λιτοχώρου παρέδωσαν και σημαντική ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης στον Φιλόπτωχο Σύλλογο Λιτοχώρου, «γιατί προβλήματα αντιμετωπίζουν και ντόπιοι συνάνθρωποί μας, όχι μόνο πρόσφυγες», όπως με απλά λόγια  περιέγραψαν την προσπάθειά τους. Νωρίς το πρωί, όχημα του Δήμου Δίου-Ολύμπου μετέφερε το υλικό από το Γραφείο Πληροφοριών του Δήμου (προσωρινή στέγη της ομάδας εθελοντών) στον καταυλισμό του Βαρικού και παραδόθηκε στα στελέχη της Ταξιαρχίας που έχουν την εποπτεία του καταυλισμού. Οι πρόσφυγες στον συγκεκριμένο καταυλισμό έφτασαν τους 340, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά. Για την ιατρική τους φροντίδα προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους στρατιωτικός γιατρός και ιδιώτες εθελοντές γιατροί, νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες. Ο συγκεκριμένος τομέας προβληματίζει ιδιαίτερα τους εθελοντές του Δήμου μας και κάνουν έκκληση στους κατοίκους του Δήμου μας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αφού και η στελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες. Παράλληλα, θα συνεχιστεί η εκστρατεία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης, ανεξάρτητα από το που θα υπάρχουν καταυλισμοί.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές Απριλίου, θα αρχίσει να λειτουργεί ο καταυλισμός προσφύγων στην Πέτρα, όπου οι εργασίες συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη υποδομή για τη φιλοξενία μεγάλου αριθμού προσφύγων. Οι εργασίες που ανέλαβε να πραγματοποιήσει η εταιρεία «ΑΚΤΩΡ» ολοκληρώνονται και ήδη δημιουργούνται εγκαταστάσεις υγιεινής. Τη διαβεβαίωση ότι οι περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου Δίου-Ολύμπου και της Πιερίας, θα απεμπλακούν σταδιακά και η φιλοξενία θα μεταφερθεί στην Πέτρα, έδωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε βουλευτές του νομού, σε συνάντησή τους στη Βουλή.