Ο Δ. Κουτσούμπας στο Λιτόχωρο

για τα 70χρονα του ΔΣΕ

Ενώ οι χρυσαυγίτες και οι συνοδοιπόροι τους “άφριζαν” στα blogs, εξαντλώντας το ψυχροπολεμικό λεξιλόγιο και επιμένοντας στην επάνοδο του παρελθόντος, ο Δ. Κουτσούμπας ήρθε στο Λιτόχωρο για τα 70χρονα του ΔΣΕ.

Στο Λιτόχωρο βρέθηκαν την Κυριακή, 3.4.2016, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλη του ΠΓ, στελέχη και δεκάδες μέλη του κόμματος, για τον εορτασμό της επετείου 70 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, εορτασμός που συμπεριλαμβάνεται στα 100χρονα του ΚΚΕ.

Μαζί με το Δημήτρη Κουτσούμπα τον εορτασμό τίμησαν εκατοντάδες μέλη του ΚΚΕ από τη Βόρεια Ελλάδα, αντιστασιακοί της ΠΕΑΕΑ , συνδικαλιστές και κάτοικοι του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Ο γγ της ΚΕ τέθηκε επικεφαλής πορείας που διέσχισε το Λιτόχωρο για να καταλήξει στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, σε μια απ΄ τις γραφικότερες γωνιές της πρωτεύουσας του Δήμου.

Την ομιλία του κου Κουτσούμπα προλόγισε η δημοτική σύμβουλος, γραμματέας της ΚΟ Λιτοχώρου και μέλος της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ, Κατερίνα Κουρίτα. Στην ομιλία ο γγ του ΚΚΕ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «η φετινή χρονιά, χρονιά ενταγμένη στο γιορτασμό των 100 χρόνων του Κόμματός μας, είναι αφιερωμένη στα 70χρονα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Και σήμερα εδώ στο Λιτόχωρο τιμάμε όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του ΔΣΕ, όλους όσοι έπεσαν, τραυματίστηκαν στις ηρωικές μάχες του. Τιμάμε σήμερα όλους όσοι πολέμησαν στη μάχη στο Λιτόχωρο, όλους εκείνους και εκείνες που πολέμησαν ηρωικά, σε όλα τα βουνά, τις πόλεις και τα χωριά της πατρίδας μας.» Σε ότι αφορά τη σημερινή πολιτική συγκυρία, ο ηγέτης του ΚΚΕ τόνισε την ανάγκη «να κάνουμε όσο γίνεται πιο ισχυρό το ΚΚΕ, να το φτάσουμε ψηλά, με ιδεολογική πολιτική και οργανωτική δύναμη, ικανή να προχωρήσει μια μεγάλη συσπείρωση δυνάμεων, με ενίσχυση των προϋποθέσεων για τη δημιουργία μια νέας μεγάλης Κοινωνικής Αντικαπιταλιστικής Αντιμονοπωλιακής Συμμαχίας για την εργατική – λαϊκή εξουσία. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για το λαό. Οι εκπρόσωποι της σοσιαλδημοκρατίας και του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, που διατυμπανίζουν ως εναλλακτική λύση την ανάγκη για ένα άλλο “ευρωπαϊκό μοντέλο”, εξαπατούν τους εργαζόμενους.».