Μοντέρνο, βραβευμένο, αλλά…

εξετάσεις στην Κατερίνη

” Ένα μήνα πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις των παιδιών. μας ενημέρωσαν ότι φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν θα γίνουν στην έδρα του σχολείου μας, αλλά σε άλλο εκπαιδευτικό κέντρο στην Κατερίνη.”

Μπορεί το σχολείο τους να ‘ναι νεόχτιστο, μοντέρνο, βραβευμένο για τη σχεδίαση, την κατασκευή και τις αρετές του, αλλά μάλλον δεν επαρκεί για να φιλοξενήσει και φέτος τις πανελλήνιες εξετάσεις των τελειόφοιτων του Λυκείου.

Λίγο πριν τις επερχόμενες πανελλήνιες, μαθητές και γονείς ενημερώθηκαν ότι οι –περισσότεροι από 60- υποψήφιοι της περιοχής του δημοτικού διαμερίσματος Δίου, δεν θα δώσουν εξετάσεις στο σχολείο τους, αλλά σε εξεταστικό κέντρο στην Κατερίνη. Το σχολικό κτίριο της Κονταριώτισσας μπορεί να «έγινε είδηση» με την πρόσφατη βράβευσή του, αλλά … για λόγους οικονομίας, δεν θα λειτουργήσει σαν εξεταστικό κέντρο. Η είδηση προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος έστειλε ήδη επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, τους βουλευτές του νομού, την αντιπεριφερειάρχη, τον αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Δίου-Ολύμπου και τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Πιερίας. Ο Σύλλογος ζητάει την ακύρωση της απόφασης αυτής και για να μην επηρεαστεί η απόδοση των υποψηφίων και να μην ταλαιπωρηθούν, τόσο οι ίδιοι, όσο και οι οικογένειές τους.

 

Η επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Κηδεμόνων     

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
Γεν. Λυκείου Κονταριώτισσας
Κονταριώτισσα:  12.04.2016

           Προς:
– Υπουργείο Παιδείας
– Βουλευτές Νομού Πιερίας
Κοιν:
α) Γρ. Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας
β) Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου
Δίου-Ολύμπου κ. Καλαϊτζή Αθ.
γ) Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης
Πιερίας
δ) Μ.Μ.Ε. για ενημέρωση

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Παιδείας,

με την παρούσα επιστολή πρώτα θέλουμε να σας ενημερώσουμε τι συμβαίνει στο Λύκειο που φοιτούν τα παιδιά μας και μετά να διαμαρτυρηθούμε γι΄ αυτά που μας έχουν ενημερώσει οι τοπικοί αρμόδιοι της εκπαίδευσης. Το Λύκειο μας βρίσκεται στην έδρα του πρώην Δήμου Δίου σε μια κατ΄ εξοχήν αγροτική περιοχή και τα χωριά μας τα οποία είναι έξι (6), σε απόσταση 9 έως 10 χιλιόμετρα από την έδρα του. Ένα μήνα πριν της πανελλήνιες εξετάσεις των παιδιών. μας ενημέρωσαν ότι φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν θα γίνουν στην έδρα του σχολείου μας, αλλά σε άλλο εκπαιδευτικό κέντρο στην Κατερίνη. Γνωρίζουν αυτοί που το αποφάσισαν αυτό ότι οι περισσότεροι γονείς είναι αγρότες και δεν μπορούν να μεταφέρουν με ευκολία τα παιδιά τους στην Κατερίνη..?? Γνωρίζουν ότι οι υποψήφιοι (τα Παιδιά μας ) είναι πάνω από εξήντα (60) κι ότι η ξαφνική αλλαγή του προγράμματος τους θα αλλάξει την ψυχολογία τους..?? Κύριε Υπουργέ δείξτε την ευαισθησία που έχετε και δώστε διαταγή σ΄ αυτούς που οργάνωσαν αυτά τα σχέδια να τα αλλάξουν άμεσα για το καλό των παιδιών, να γίνουν οι εξετάσεις εκεί που γινόταν εδώ και τόσα χρόνια δηλαδή στην έδρα του Λυκείου μας στην Κονταριώτισσα, να ωφεληθούν οι γονείς που τρέχουν για το μεροκάματο στα χωράφια όλη μέρα αλλά και πιο πολύ τα παιδιά μας τα οποία θα δώσουν τις εξετάσεις στο χώρο που γνωρίζουν και νιώθουν πιο ευχάριστα. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων, ελπίζοντας ότι θα μεριμνήσετε έγκαιρα για τα παραπάνω ώστε να απαλειφθεί αυτή η αδικία που οργάνωσαν κάποιοι ίσως εν αγνοία σας.

Με τιμή
Για το Δ.Σ.

Η Γραμματέας                                                                Ο Πρόεδρος

                            Καρασκόρδα Ελένη                                             Κουτσιμάνης Χαράλαμπος