Στο Δίον αρμόζει ένα σύγχρονο μουσείο

Δημόπουλος μετά τη Νέα Υόρκη

Περιέγραψε την κορυφαία στιγμή της δημαρχίας του και τις στιγμές ανάτασης στη Νέα Υόρκη. Δήλωσε γοητευμένος και θέλει μουσείο στο Δίον, συμβατό με την ψηφιακή εποχή μας.

Το Δίον πρέπει να αποκτήσει Μουσείο συμβατό με την ψηφιακή μας εποχή, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Κωνσταντίνος Δημόπουλος, μεταφέροντας τις εντυπώσεις του από την συμμετοχή του στα εγκαίνια της έκθεσης «Θεοί και θνητοί στον Όλυμπο», του Ωνασείου Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Υόρκης.

Ο Κ. Δημόπουλος περιέγραψε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τις εμπειρίες του από τα εγκαίνια της έκθεσης στις 23.3.2016 στο Olympic Tower και τις παράλληλες εκδηλώσεις, δηλώνοντας ότι ήταν –μέχρι στιγμής- η κορυφαία στιγμή της θητείας του ως δήμαρχος, αφού η έκθεση-παρουσίαση του έργου του Δημήτρη Παντερμαλή στο αρχαίο Δίον είναι διοργάνωση υψηλού επιπέδου. Την επιμέλεια της έκθεση είχε ο ίδιος, η διευθύντρια Εφορίας Αρχαιοτήτων Πιερίας, Ελένη Παπασταύρου και συνεργάτες του «Ωνασείου», μεταξύ των οποίων και ειδικός του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης.

Ταυτόχρονα με τα εγκαίνια της έκθεσης, το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο «τρέχει» ιντερνετική καμπάνια για την προβολή του Ολύμπου, ενώ η προβολή της έκθεσης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό θα είναι συνεχής όσο διαρκεί η έκθεση.

 

Με χορηγία του “Ωνασείου”, το μοναδικής αξίας ψηφιδωτό του «Θριάμβου του Διονύσου» από την ομώνυμη έπαυλη του αρχαιολογικού χώρου του Δίου, μεταφέρθηκε από τον αρχαιολογικό χώρο στο Μουσείο. Μέρος του φιλοξενείται και στην έκθεση του “Ωνασείου”.

Δείτε τη διαδικασία μεταφοράς από τον αρχαιολογικό χώρο στο Μουσείο του Δίου.

 

Διαδικτυακή Καμπάνια #OlympusNow για την Προβολή του Ολύμπου και του Δίου

 

Το Ωνάσειο Πολιτιτικό Κέντρο Νέας Υόρκης προσκαλεί τους κατοίκους της περιοχής του Ολύμπου και του Δίου, αλλά και τους απανταχού λάτρεις του μυθικού βουνού, να συμμετάσχουν στην διαδικτυακή καμπάνια #OlympusNow που διοργανώνει στο πλαίσιο της έκθεσης «Θεοί και Θνητοί στον Όλυμπο: Αρχαίο Δίον, η Πόλη του Δία».

Η καμπάνια στοχεύει στην προβολή του Ολύμπου και της ευρύτερης περιοχής στο διεθνές κοινό των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του Ωνασείου στη Νέα Υόρκη:

Φυσικό περιβάλλον, οικολογία, σπορ στο βουνό, αθλητικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθημερινή ζωή στον Όλυμπο και στο Δίον, καιρικές συνθήκες, παραδόσεις, γαστρονομία, αρχαιολογία και οτιδήποτε άλλο αναδεικνύει τις ομορφιές της περιοχής!

Πώς λειτουργεί η καμπάνια:

Μοιραστείτε τις εμπειρίες, τις εντυπώσεις και τα νέα σας χρησιμοποιώντας #OlympusNow σε Twitter, Instagram και Facebook.

Διαθέτετε πολυμεσικό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο); Χρησιμοποιείτε το!

 

Όλες οι αναρτήσεις¹ θα συγκεντρώνονται στο social media wall #OlympusNow: https://walls.io/OlympusNow

Αν προτιμάτε, στείλτε μας τις ιστορίες σας και θα τις αναρτήσουμε εμείς στις δικές μας πλατφόρμες με αναφορά στην πηγή. Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@onassisusa.org

 

Βρείτε μας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook Facebook.com/OnassisFoundationUSA και ακολουθείστε μας σε Twitter @OCCNY και Instagram OCCNY. Θα το ανταποδώσουμε!

Οι αναρτήσεις με #OlympusNow θα κοινοποιούνται και από τις δικές μας πλατφόρμες, όπου αυτό είναι δυνατό².

Ιστοσελίδα

Ανακαλύψτε το #OlympusNow στην ιστοσελίδα μας: http://onassisusa.org/dion

Εδώ θα βρείτε μια ξεχωριστή σελίδα με τίτλο Olympus Now, η οποία περιλαμβάνει πρόσφατες εικόνες και βίντεο από τον Όλυμπο, ένα ιστορικό της πρώτης κατάκτησης της κορυφής του, ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τη συντήρηση και αποκατάσταση των ψηφιδωτών της «Οικίας του Διονύσου», ένα βίντεο με τις φυσικές ομορφιές του βουνού και άλλες ιστορίες. Έχετε ιδέες για άλλες ιστορίες; Επικοινωνείστε μαζί μας: info@onassisusa.org

 

Λίγα λόγια για την έκθεση

Η έκθεση «Θεοί και Θνητοί στον Όλυμπο: Αρχαίο Δίον, η Πόλη του Δία» διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ωνάση στη Νέα Υόρκη και την Πανεπιστημιακή Ανασκαφή του Δίου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας.

Η έκθεση και τα προγράμματα για το κοινό που τη συνοδεύουν αντλούν έμπνευση από τη ζωή στην αρχαία πόλη του Δίου και το φυσικό περιβάλλον του Ολύμπου. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε http://onassisusa.org/dion

Σημείωση 1: Λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων το Facebook δεν επιτρέπει την αυτόματη αναμετάδοση hashtag, εν προκειμένω του #OlympusNow, στο social media wall. Αναρτήσεις με το #OlympusNow θα κοινοποιούνται από τη δική μας σελίδα Facebook, η οποία εμφανίζεται στο social media wall. Ωστόσο, μόνο αναρτήσεις σελίδων μπορούν να κοινοποιηθούν, όχι χρηστών, και πάλι λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Σημείωση 2: Στο Facebook η κοινοποίηση αναρτήσεων είναι δυνατή μόνο για τις σελίδες και όχι τα προφίλ χρηστών, λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων.