Στη Τζάκρη για το ΒΙΟ.ΠΑ Λιτοχώρου

Δήμος και βουλευτές

έναυσμα για την επανέναρξη των διαδικασιών για την έκδοση άδειας ΒΙΟΠΑ, για το οποίο υπάρχει σημαντικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λιτόχωρο, 15/4/2016

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ–ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΣΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟ.ΠΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

 

Ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος, η Πρόεδρος της ΔΕΑΔΟ Λέλα Γιάννακα, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Νίκος Λάππας, μαζί με τους βουλευτές Νομού Πιερίας Μπέτυ Σκούφα και Αστέριο Καστόρη και στελέχη της ΔΕΑΔΟ επισκέφτηκαν στις 14 Απριλίου την Υφυπουργό Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη στο Πρώην Υπουργείο Εμπορίου (Πλατεία Κάννιγκος).

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επανεκκίνηση των διαδικασιών για την αδειοδότηση του Βιομηχανικού Πάρκου Μέσης Όχλησης Λιτοχώρου, υπό την αιγίδα της δημοτικής αναπτυξιακής ανώνυμης εταιρίας ΔΕΑΔΟ Α.Ε., και η εξεύρεση πόρων για την ολοκλήρωση των αναγκαίων υποδομών.

Η Υφυπουργός ήταν θετική στην προσπάθεια αυτή του Δήμου Δίου – Ολύμπου, βεβαιώνοντας ότι θα παρέχει όλες τις διευκολύνσεις προκειμένου να επιταχυνθεί ο στόχος.

Επεσήμανε ότι σε βραχύ χρόνο θα εκδοθεί πρόσκληση για τη χρηματοδότηση των υποδομών, στην οποία η ΔΕΑΔΟ θα μπορεί να συμμετάσχει, εφ’ όσον συμπράξει με ιδιωτικό φορέα.

Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας με κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων από αμφότερες τις πλευρές. Η ικανοποίηση από την πλευρά του Δήμου και της ΔΕΑΔΟ ήταν έκδηλη, αφού δόθηκε το έναυσμα για την επανέναρξη των διαδικασιών για την έκδοση άδειας ΒΙΟΠΑ, για το οποίο υπάρχει σημαντικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

Τονίζεται ότι ο Δήμος Δίου – Ολύμπου προσανατολίζεται, κυρίως, να υποδεχθεί επιχειρήσεις με αντικείμενο την ολοκληρωμένη διαχείριση (διαλογή, επεξεργασία, συσκευασία κλπ) αγροτικών εν γένει προϊόντων.

 

 Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης