Το πόρισμα της Mazars βγαίνει απ’ το συρτάρι

για τη ΔΕΑΔΟ (και ΒΙΝΤΕΟ)

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Κάλλιο στους επικεφαλής, παρά σε κανέναν. Το πιο σημαντικό είναι -πάντα- το πρώτο βήμα…

Δέκα εννιά μήνες μετά την εντολή για τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου και με καθυστέρηση δεκαέξι μηνών, το πόρισμα της Mazars για τη ΔΕΑΔΟ πρόκειται να γίνει γνωστό στους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ειδική-κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, όπως εξήγγειλε πριν λίγο ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι σε εξέλιξη από τις 6μμ.

 

Στο μέρος της συνεδρίασης που αφορά τις προ ημερησίας ερωτήσεις προς το δήμαρχο και τη διοίκηση, υπήρξε ερώτημα από τον επικεφαλής της «Αλήθειας», Κωνσταντίνο Δημητριάδη,  που αφορούσε την ΔΕΑΔΟ και -εν τη ρύμη του λόγου του- ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος δήλωσε ότι -στο αμέσως επόμενο διάστημα- το πόρισμα του ελέγχου που έχει ήδη ολοκληρωθεί από την γνωστή διεθνή εταιρεία λογιστών-ελεγκτών “Mazars” θα παρουσιαστεί στο ΔΣ της εταιρείας και στους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί περιέχει κρίσιμα για τη ΔΕΑΔΟ ευρήματα. Η απόφαση του δημάρχου για εσωτερικό έλεγχο είχε γίνει γνωστή στην πρώτη συνεδρίαση του νέου –τότε- ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, τον Σεπτέμβρη του 2014, στην οποία μετείχε και ο προηγούμενος πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας και επικεφαλής της δημοτικής αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα, Γιώργος Φαρμάκης. Ο έλεγχος προτάθηκε από τον δήμαρχο να γίνει  για τα τρία προηγούμενα –του 2014- χρόνια, ενώ ο κος Φαρμάκης είχε αντιπροτείνει έλεγχο σε βάθος δεκαετίας.

Ο κος Δημητριάδης επεσήμανε ότι ενάμιση χρόνο προσπαθεί να πληροφορηθεί το περιεχόμενο του πορίσματος της Mazars και δεν τα έχει καταφέρει, αν και είναι –εκτός από δημοτικός σύμβουλος- και μέλος του ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης. Απαντώντας ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος και εξαγγέλλοντας την παρουσίαση του πορίσματος-αποτέλεσμα εσωτερικού ελέγχου, δήλωσε ότι ήδη έχει δώσει το πόρισμα στον επικεφαλής της αξιωματικής, προκαλώντας την διάψευση του κου Φαρμάκη, ο ποίος διευκρίνισε ότι το μόνο που του μεταφέρθηκε είναι όσα η νέα διοίκηση είχε εντοπίσει για τις συμβάσεις του διευθυντή Ευάγγελου Φελώνη.

Το βίντεο από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου