ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ “πόρισμα της MAZARS”

για τη ΔΕΑΔΟ

ούτε πραγματοποίησε κάποιον εσωτερικό έλεγχο, ούτε τον αποτύπωσε σε πόρισμα, ούτε παρέδωσε ποτέ πόρισμα η MAZARS. Της ανατέθηκε και στη συνέχεια της ..ξε-ανατέθηκε. Η ΕτΟ αναμένει την απάντηση του δημάρχου, του Δήμου, της ΔΕΑΔΟ και όποιου άλλου θεωρεί ότι πρέπει να τοποθετηθεί ΔΗΜΟΣΙΑ.

Η διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στη δημοτική –και όχι ιδιωτική- ΔΕΑΔΟ σε βάθος των τριών –πριν  το 2014- χρόνων υπήρξε μια από τις πρώτες αποφάσεις του νεοεκλεγέντα –τότε- δημάρχου μας, Κωνσταντίνου Δημόπουλου. Είχα την ευκαιρία να ζήσω το γεγονός γιατί τότε –στην συνεδρίαση παράδοσης-παραλαβής του ΔΣ- μου είχε επιτραπεί να παρακολουθήσω. Στη συνεδρίαση μετείχε και ο προηγούμενος πρόεδρος, πρώην δήμαρχος και σημερινός επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Φαρμάκης. Είχε προηγηθεί η δημοσίευση της πρώτης πρόθεσης του δημάρχου: να τερματίσει την χρησιμοποίηση του δημοτικού λεωφορείου για τις ανάγκες των πελατών της λαϊκής αγοράς Λιτοχώρου. Μπορείτε, κάθε Δευτέρα, να χρησιμοποιήσετε το λεωφορείο για την μετάβασή σας προς και από την λαϊκή αγορά…

Σε κείνη την συνεδρίαση κυριάρχησε το «θέμα Φελώνη» το οποίο ακόμη ταλαιπωρεί τη ΔΕΑΔΟ. Το συγκεκριμένο «θέμα» έδωσε την ευκαιρία στον Κωνσταντίνο Δημόπουλο να ανακοινώσει την παραπάνω πρόθεσή του. Έκτοτε το “πόρισμα Μαζάρς” «εμφανίστηκε» ουκ ολίγες φορές στα δημόσια πράγματα του Δήμου μας, με πάμπολλες αναφορές σ΄ αυτό, κατάντησε ενός είδους … Άγιο Δισκοπότηρο που αναζητούσαν οι της αντιπολιτεύσεως Δημητριάδης και Κουρίτα, χρησιμοποιήθηκε ως ένα αδιόρατο φόβητρο για τους εκπροσώπους –πραγματικούς ή μη- της προηγούμενης διοίκησης και πολλούς άλλους, ίσως. Προχθές, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, στην επισημότερη στιγμή του δημοσίου βίου μας, σε συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της «Αλήθειας» και μέλους του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, Κώστα Δημητριάδη για το πόρισμα εσωτερικού ελέγχου, απάντησε δηλώνοντας ότι οσονούπω το “πόρισμα της Mazars” θα παρουσιαστεί στα μέλη του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ και τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου (στο βίντεο ακούγεται και η φωνή του γράφοντος να προτείνει «χτίστε τα παράθυρα, κε δήμαρχε», προτείνοντας αυτό το ελάχιστο… ψυχολογικό μέτρο, προκειμένου να παραμείνει το πόρισμα κρυφό).

Πολύ καιρό τώρα, οι παροικούντες την παρολύμπια Ιερουσαλήμ του Δήμου μας καταγράφουν φήμες ότι το “πόρισμα της Mazars”… μόνο της Mazars δεν είναι.  Ότι δηλαδή, το όποιο πόρισμα-αποτέλεσμα εσωτερικού ελέγχου στη ΔΕΑΔΟ, σε βάθος του όποιου χρονικού διαστήματος, σε καμία περίπτωση ΔΕΝ είναι έργο της γνωστής Mazars. Η ΕτΟ έκανε χθες το ελάχιστο και το αυτονόητο: ρώτησε την Mazars αν πράγματι το πόρισμα που έχει ήδη το όνομά της, είναι πράγματι πόρισμα που έχει καταρτίσει η εταιρεία αυτή, πότε παραδόθηκε, πόσο διήρκεσε η έρευνα και πόσο στοίχισε η όλη διαδικασία.

Η απάντηση της Mazars ήταν απλή, λακωνική και κατηγορηματική: ΔΕΝ παραδώσαμε κανένα πόρισμα, γιατί ΔΕΝ καταρτίσαμε κανένα πόρισμα, αφού ΔΕΝ πραγματοποιήσαμε κάποιον εσωτερικό έλεγχο στη ΔΕΑΔΟ. Η εταιρεία διευκρίνισε επίσης ότι υπήρξε ανάθεση για το συγκεκριμένο έργο, αλλά μετά μια πρώτη και μοναδική συνάντησή της με τον πιθανό –τότε- πελάτη της, δεν υπήρξε τίποτα άλλο από …ξε-ανάθεση και έκτοτε καμία εξέλιξη. Η Mazars ενημερώθηκε τελικά ότι ο εσωτερικός έλεγχος ανατέθηκε στην κα Λήδα Τζαχάνη. Η κα Τζαχάνη υπήρξε στο παρελθόν εξωτερικός συνεργάτης της πολυεθνικής εταιρείας σε συγκεκριμένο project που αφορούσε νοσοκομεία, αλλά η ανάθεση του εσωτερικού ελέγχου στη ΔΕΑΔΟ στην ίδια, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως ανάθεση και διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στη Mazars. Πέραν όλων των άλλων (ανάθεση, συμφωνία, τιμολόγια, εγκρίσεις και αποδεικτικά), το όποιο πόρισμα αποδίδεται στη Mazars πρέπει να έχει και την τελική υπογραφή του διευθυντή της Ανδρέα Κουτούπη. Και τέτοια υπογραφή κανένα πόρισμα της …Mazars για την ΔΕΑΔΟ ΔΕΝ έχει.

Η ΕτΟ έθεσε τα στοιχεία του ρεπορτάζ που δημοσιεύονται εδώ και υπ’ όψιν του δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Κωνσταντίνου Δημόπουλου και για να περιέχει το ρεπορτάζ την άποψη όλων των πλευρών. Τις τελευταίες 14 ώρες δεν υπήρξε καμία απάντηση, ούτε καν από τους συνεργάτες του δημάρχου, ούτε καν για την επιβεβαίωση της λήψης του ηλεκτρονικού μηνύματος με το οποίο εκτέθηκαν τα στοιχεία του ρεπορτάζ και δινόταν η ευκαιρία για την όποια απάντηση.

Η όποια απάντηση όμως δεν μπορεί –κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα- να αλλάξει το κύριο γεγονός: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΡΙΣΜΑ MAZARS ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΑΔΟ. Μπορεί να υπάρχει κάποιο πόρισμα κάποιου άλλου ελεγκτή, αλλά όχι της Mazars. Και η πιο πρόσφατη αναφορά σε «πόρισμα της Mazars» δεν έγινε από κανέναν άλλο, αλλά από το δήμαρχό μας. Ποτέ δεν το ονόμασε διαφορετικά.

Και πρέπει ΤΩΡΑ να δοθούν εξηγήσεις.

Πιθανώς, πολύ πιθανώς, να πρέπει να υπάρξουν και παραιτήσεις.

Και πρέπει –επίσης άμεσα και με τη μέγιστη δυνατή υπευθυνότητα- να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο ειδικά για τη ΔΕΑΔΟ, τη μόνη δημοτική μας επιχείρηση που είχε και μπορεί να έχει τεράστια κέρδη, γιατί πουλάει προϊόν που δεν μας στοιχίζει τίποτα, παρά μόνο μισθούς λίγων υπαλλήλων. Και να είναι μια ειδική συνεδρίαση χωρίς ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΑΣΗ γιατί η ένταση είναι το καλύτερο προπέτασμα καπνού που κρύβει την αλήθεια και αυτή πρέπει επιτέλους να αρχίσει να επικρατεί γιατί η ΔΕΑΔΟ είναι θέμα διαχείρισης πλούτου, φυσικού και οικονομικού. Και άμεσα να τεθεί η ΔΕΑΔΟ σε επιτροπεία που θα εγγυάται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την διαφανή και απαραίτητη για την επιβίωσή της διοίκηση ΤΩΡΑ. Πριν «συνδεθεί» σε μεγαλύτερο βαθμό με ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα όπως τα απορρίμματα, το ΒΙΟΠΑ και άλλα, με μια σύνδεση που θα ακολουθεί τα λάθος βήματα των ήδη υπαρκτών τεράστιων παθογενειών της.

Πρέπει –τέλος- η ΔΕΑΔΟ να αποτελέσει την αφορμή, εμείς –οι δημότες/πολίτες- να ενδιαφερθούμε για τα κοινά και την τύχη μας, αντί να παρακολουθούμε απαθείς τον όλεθρο που πολλαπλασιάζεται γύρω μας, εμμένοντας αντανακλαστικά στην λατρεία της ατομικής προόδου που ήδη έχει αποδειχτεί η καλύτερη συνταγή για την καταστροφή μας. Την ατομική και συλλογική.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.-

Το βίντεο απο την συνεδρίαση της 19ης.4.2016 και η εξαγγελία περί πορίσματος Mazars και ο διάλογος που αφορούσε το θέμα