Πανελλαδικές εξετάσεις 2016

ευχές και οδηγίες *

Καλή επιτυχία.

 

*

Ευχές για τις πανελλαδικές εξετάσεις εξέδωσαν επίσης ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Λιτοχώρου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Δίου-Ολύμπου, κος Καλαϊτζής. Ευχές, παράπονα και παρατηρήσεις, ειδικά για τη μεταφορά των υποψηφίων του Δήμου μας, από και προς τα εξεταστικά κέντρα, δημοσιεύτηκαν πολλά. Θεωρούμε ότι η ΕτΟ δεν είναι ακόμη ικανή να λαμβάνει και αυτή υλικό που καταλήγει μόνο σε άλλους αποδέκτες/τοπικά Μέσα-“Μέσα” και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε την επίπονη προσπάθεια να γίνει η τοπική εφημερίδα που θα καλύπτει τις απαιτήσεις και των απαιτητικότερων αναγνωστών της. Ειδικά όσων υπηρετούν σημαντικά καθήκοντα και αποστολές. Καλή επιτυχία σε όλους μας.

 

Ανακοίνωση

ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ

Το Αστικό ΚΤΕΛ αύριο 16-5-2016, για να μεταφέρει τους μαθητές του ΓΕΛ Κονταριώτισσας από τα χωριά τους στο 5ο ΓΕΛ Κατερίνης, όπου θα εξετασθούν, θα κάνει το δρομολόγιο : ξεκινώντας από το Δίον στις 7:00 θα περάσει από Καρίτσα-Βροντού-Άγιο Σπυρίδωνα- Κονταριώτισσα- Ν. Έφεσο. Θα βρίσκεται στο 5ο ΓΕΛ Κατερίνης περίπου στις 7:40.


ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Η αναχώρηση των μαθητών    που θα πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις  σχολ. Έτους 2015-16 προς το Εξεταστικό κέντρο του ΓΕΛ Λεπτοκαρυάς θα γίνεται στις 7.30π.μ από το ΚΤΕΛ Λιτοχώρου και η επιστροφή από το ΓΕΛ Λεπτοκαρυάς στις 12.30μ.μ .

Από τη διεύθυνση

 

Ευχές Βουλεύτριας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Τη Δευτέρα, 16 Μαΐου, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα δώσουν την πρώτη, σημαντική μάχη της ζωής τους. Τους εύχομαι ολόψυχα να οπλιστούν με θάρρος, δύναμη και ψυχραιμία ώστε να βγουν νικητές και να κατακτήσουν μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση. Αυτό που πρέπει πάντα να γνωρίζουν είναι πως οι Πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι παρά μία μάχη και πως οι αγώνες της ζωής είναι πολλοί και συνεχείς, για αυτό, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, αυτό που αξίζει είναι η προσπάθεια κατάκτησης της νίκης, καθώς τα πεδία της ζωής τα οποία μπορεί κανείς να κατακτήσει είναι πολλά και αναζητούν την τόλμη και τον ενθουσιασμό των νέων να τα εξερευνήσουν. Δύναμη και κουράγιο στους γονείς επίσης, την οπισθοφυλακή των μαχητών, γιατί ο δευτερεύων, υποστηρικτικός ρόλος τους σε αυτήν τη μάχη είναι εξίσου σημαντικός.

 

Η Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας

Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα

 

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

vouli

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ

Βουλευτής Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

Αγαπητοί μαθητές,

Εύχομαι ολόψυχα να ευοδωθούν οι προσπάθειες, να επιτευχθούν οι στόχοι, να επιβραβευθεί ο κόπος πολλών ετών στην σχολική σας διαδρομή.

Από σήμερα θα δώσετε τον αγώνα σας επιδιώκοντας μέσα από τη γνώση, να δημιουργήσετε τις συνθήκες εκείνες που θα σας οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων σας και στην εκπλήρωση των ονείρων σας.

Αισιοδοξία, επιμονή και θέληση θα σας δώσουν δύναμη.

Καλή επιτυχία!

 

Κώστας Κουκοδήμος

Βουλευτής Πιερίας

 

 

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
13-05-2016

 

Μήνυμα Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

 

Αγαπητά μας παιδιά,

Η έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων σηματοδοτεί το επισφράγισμα των αγώνων σας,  για την οριοθέτηση νέων στόχων και το ξεκίνημα μιας δημιουργικής πορείας αναζήτησης για ένα καλύτερο αύριο. Εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στην προσπάθεια εισαγωγής σας στα Ανώτατα και Ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα και προπάντων να συνεχίσετε να αγωνίζεστε μαχητικά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής σας.

Αντιμετωπίστε τις εξετάσεις ως μια δοκιμασία, η οποία σας ανοίγει το δρόμο για την επένδυση στη γνώση, καθώς και σε ένα ευρύ κύκλο εμπειριών και νέων οριζόντων. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα επιτύχετε, να θυμάστε πως το μέλλον σας δεν εξαρτάται μόνο από τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Παράλληλα να γνωρίζετε, ότι  για όλους εμάς αποτελείτε πρότυπα δύναμης και αισιοδοξίας, που σε δύσκολες εποχές για τη χώρα, μας γεμίζουν με ελπίδα για το αύριο.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά να ανταμειφθούν η μελέτη και οι κόποι σας. Επιπλέον, συγχαίρω τους γονείς σας, οι οποίοι είναι  πάντα κοντά σας, αρωγοί, στις αγωνίες, στα όνειρά σας, καθώς και τους δασκάλους σας, για τα εφόδια που σας παρείχαν.

 

Οπλιστείτε  με θέληση, επιμονή και υπομονή για την κατάκτηση της ίδιας της ζωής.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία!

 

Σάββας Χιονίδης

Δήμαρχος Κατερίνης

 

Κατερίνη, 16 Μαΐου 2016

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις


Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές, με την ευκαιρία της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων, σας εύχομαι από καρδιάς  καλή επιτυχία, δύναμη και ψυχραιμία. Οι κόποι, οι  θυσίες και οι προσπάθειές σας να ανταμειφθούν και ο καθένας να πετύχει το στόχο που έχει θέσει. Αντλείστε δύναμη από τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας και με θετική σκέψη, υπομονή και αισιοδοξία  να συνεχίσετε το εκπαιδευτικό σας ταξίδι γνωρίζοντας νέα «μονοπάτια» γνώσης.

Αναμφισβήτητα, όμως,  οι πανελλαδικές δεν αποτελούν και την τελευταία σας ευκαιρία. Στην πορεία της ζωής σας θα υπάρξουν και άλλες ευκαιρίες τις οποίες μπορείτε να αδράξετε επτυχώς.

Καλή δύναμη και στους γονείς σας που βρίσκονται με αγάπη και αγωνία  δίπλα σας, στηρίζοντας και εμψυχώνοντάς σας αλλά και στους εκπαιδευτικούς που με συνέπεια συμβάλουν στην καλή έκβαση της εξεταστικής διαδικασίας.

Εύχομαι να κάνετε ένα δυναμικό ξεκίνημα σε αυτό το καινούριο κεφάλαιο της ζωής σας και να υλοποιήσετε όλους σας τους στόχους. Έχετε την σκέψη μου και την αμέριστη συμπαράστασή μου και να θυμάστε πως η προσπάθεια πάντα ανταμείβεται.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

 

Σοφία Μαυρίδου

 

Η Λαϊκή Ενότητα-N.E. Πιερίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Η Λαϊκή Ενότητα εύχεται κάθε επιτυχία στις μαθήτριες και στους μαθητές  που δίνουν και φέτος το δύσκολο αγώνα των πανελλαδικών εξετάσεων, αγώνα για προκοπή και καλύτερη ζωή, αγώνα που όπως είναι τα πράγματα στη χώρα μας, σηκώνει στους ώμους της, όλη η οικογένεια.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας προς τα παιδιά που παλεύουν να βρουν το δρόμο τους στη ζωή, σε μια διαδρομή δύσκολη και πολυδαίδαλη και στους γονείς τους που κάνουν κάθε θυσία για να τα στηρίξουν. Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μόνο μια στάση στη διαδρομή αυτή, μια μάχη ανάμεσα στις πολλές που επιφυλάσσει η ζωή.
Η Λαϊκή Ενότητα δίνει καθημερινά τον αγώνα για να πάψουν να συνθλίβονται τα όνειρα και οι προσδοκίες των νέων ανθρώπων μέσα στο άγρια νεοφιλελεύθερο εργασιακό τοπίο που επικρατεί και να πάψουν οι νέοι εργαζόμενοι-επιστήμονες να αναζητούν την τύχη τους σε άλλους τόπους, στερώντας από τη χώρα πολύτιμο επιστημονικό και εργατικό δυναμικό που θα βοηθούσαν την ανάπτυξή της.

Το Γραφείο Τύπου