Μόνο τουρίστες στις παραλίες μας

Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας

“… παρ’ όλη την έλλειψη κεντρικού στρατηγικού σχεδιασμού για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας θα λειτουργεί ως “θεματοφύλακας” του τουρισμού”

Μετά την ανακοίνωση του δημάρχου Κατερίνης ότι εξασφάλισε δέσμευση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες να μην υπάρξει «καμία εγκατάσταση προσφύγων στην παραλιακή τουριστική ζώνη του Δήμου Κατερίνης», η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας ανακοίνωσε χθες ότι –μετά από ενέργειές της- συμφωνήθηκε η απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών και από το Ξενοδοχείο “Ορφέας” στην Σκοτίνα Πιερίας, με τον επιχειρηματία ιδιοκτήτη.

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΞΠ δηλώνει «θεματοφύλακας του τουρισμού της Πιερίας», αφήνοντας αιχμές για αδράνεια αρμοδιότερων απ΄ αυτήν φορέων και προειδοποιεί ότι η αθέτηση της συμφωνίας –ώστε η παραλιακή ζώνη να φιλοξενεί μόνο τουρίστες- «από οποιονδήποτε ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος αποτελεί για εμάς κόκκινη γραμμή».

Το δελτίο Τύπου της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας

exp

28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 40,  ΤΚ 60100
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΤΗΛ. 2351037219
ΦΑΞ  2351046670
www.pieria-hotels.gr
email: pieriahotels@gmail.com                                               

“Θεματοφύλακας του τουρισμού” η Ένωση Ξενοδόχων Πιερία
ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ

 

Κατόπιν αλλεπάλληλων επαφών με τον ιδιοκτήτη των ξενοδοχείων “ΟΡΦΕΑΣ” και τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας, δρομολογείται η απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών και από το Ξενοδοχείο “Ορφέας” στην Σκοτίνα Πιερίας.

 

Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, κατόπιν ομόφωνης εντολής των μελών της, κινητοποιήθηκε προς πάσα κατεύθυνση ώστε η παραλιακή ζώνη της Πιερίας να φιλοξενεί αποκλειστικά τουρίστες.

 

Η αθέτηση της συμφωνίας από οποιονδήποτε ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος αποτελεί για εμάς κόκκινη γραμμή. Είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε ψηλά το τουριστικό προϊόν της Πιερίας και παρ’ όλη την έλλειψη κεντρικού στρατηγικού σχεδιασμού για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας θα λειτουργεί ως “θεματοφύλακας” του τουρισμού.

 

Η  Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Ξυπτερά  Ευαγγελία                                                   Ηρακλής Τσιτλακίδης

 

 

Το δελτίο Τύπου του δημάρχου Κατερίνης, Σάββα Χιονίδη

 

Δήμος Κατερίνης

Γραφείο τύπου

12-05-2016

 

 

Καμία εγκατάσταση προσφύγων στην παραλιακή τουριστική ζώνη του Δήμου Κατερίνης

 

Το θέμα έληξε έπειτα από συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης με στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

 

Συνάντηση με τον περιφερειακό εκπρόσωπο για τη Νότια Ευρώπη κ. Giovanni Lepri και ανώτερα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες είχε ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, την Τετάρτη 11Μαίου, στην Αθήνα, αναφορικά με την διαχείριση του προσφυγικού.

Όπως ανέφερε ο κ. Χιονίδης, τα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας έκαναν δεκτές τις θέσεις του Δήμου Κατερίνης για την προστασία των τουριστικών ζωνών από τις επιπτώσεις του Προσφυγικού ζητήματος και το θέμα που είχε ανακύψει με την εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής έχει λήξει. Καμία εγκατάσταση προσφύγων δεν πρόκειται να γίνει σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια της παραλιακής τουριστικής περιοχής του Δήμου Κατερίνης.