Με διαφορά 3.600 δευτερολέπτων…

η εξ αναβολής συνεδρίαση

…ήτοι μια ώρα αργότερα. Όπως θα έλεγε και ο ποιητής… “είναι μια κάποια λύσις”.

Για τις 15.00 της Δευτέρας 23.5.2016 συγκαλεί το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου, ο πρόεδρός του, Αστέριος Γαλάνης, μετά την αναβολή της συνεδρίασης που είχε συγκαλέσει για τις 14.00 της 17ης.5.2016.

Η συνεδρίαση εκείνη δεν έγινε τελικά λόγω μη επίτευξης απαρτίας, αφού πέρα από την αντιπολίτευση που απουσίαζε συγκροτημένα και εις ένδειξη διαμαρτυρίας, απουσίασαν τελικά και έξι σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Μετά την αναβολή της συνεδρίασης, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες κατηγορούν τη δημοτική αρχή για επαναλαμβανόμενη και συνεχή υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου και του ρόλου των δημοτικών συμβούλων και προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να ανεχτούν διαιώνιση της ίδιας κατάστασης.

Μέχρι στιγμής, από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου ή τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου δεν υπήρξε καμία δημόσια απάντηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παρά μόνο η ανάρτηση στο site του Δήμου της νέας πρόσκλησης για την ερχόμενη Δευτέρα, με την ίδια σχεδόν ημερήσια διάταξη και με μόνη διαφορά …μία ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕτΟ, η αντιπολίτευση ήδη προσανατολίζεται να καταγγείλει αρμοδίως τις επιλογές της διοίκησης, μετά την επιλογή της και η επανάληψη της συνεδρίασης να τοποθετηθεί σχεδόν την ίδια ώρα. Στην απόφασή της αυτή βαραίνει και το γεγονός ότι στα θέματα της συνεδρίασης συμπεριλαμβάνονται πολλά σημαντικά για το Δήμο και τους δημότες και η συζήτησή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα «νομιμοποιεί» την αθέτηση δημόσιας υπόσχεσης του δημάρχου για προηγούμενη παρουσίαση των θεμάτων αυτών στις παρατάξεις και κάποια διαβούλευση.

 

 

ds23-5-16